Sledge hokejisté prohráli s Německem, sestoupili z elitní skupiny

Čeští sledge hokejisté na mistrovství světa v Buffalu podlehli Německu 0:1. Výsledek znamená, že sestupují z elitní skupiny šampionátu, v sobotu si zahrají pouze o konečné sedmé místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští sledge hokejisté podlehli Německu 0:1, porážka znamená sestup

Čeští sledge hokejisté podlehli Německu 0:1, porážka znamená sestup | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Čeští sledge hokejisté především selhali v koncovce. Ve čtyřech zápasech pouze třikrát skórovali. Výhodou pro tým na světovém šampionátu nebyly ani přesilové hry.

„Jsme v tom všichni, celý tým. Je přísloví: ‚Bez ranky není branky.‘ Musíme se poučit chyb, kvůli kterým jsme dostali branky, zvednou se a říct si, že chceme jít dál,“ zdůrazňuje kapitán týmu Zdeněk Šafránek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po nepovedeném zápase mluvil s českými sledge hokejisty reportér ČRo Pavel Petr

Sami hráči si nyní musí sáhnout do svědomí. „Co pro to kdy udělal, co chce udělat dál a nastavit si priority. Každý má rodinu, práci, ale je nás tu 10 z celé ČR, a jestli hokej chceme hrát, musíme pro to i v čas volna udělat maximum,“ burcuje kapitán.

Sestup z elitní skupiny MS ale znamená, že podmínky pro přípravu budou podstatně skromnější než doposud.

„Je skvělé, co jsme doteď měli. A B skupina je B skupina. Na svazu na to tak určitě budou koukat. Je třeba se na to připravit a počítat s tím. Každý si musí uvědomit, co chce,“ uvědomuje si realitu gólman Jan Matoušek.

„Motivaci bych hledal právě v neúspěchu. Síla týmu se ukáže, když je v krizi. Na vítězné vlně se vše daří líp, ale sport je takový, že vše nejde hladce. Ozubená kolečka nezapadala tak, jak měla. Teď je musíme promazat a nastartovat to znova,“ plánuje brankář.

 

Čeští sledge hokejisté na mistrovství světa v Buffalu podlehli Německu 0:1. Výsledek znamená, že sestupují z elitní skupiny šampionátu, v sobotu si zahrají pouze o konečné sedmé místo.

Posted by S mikrofonem za sportem on 30. duben 2015

Sestupem se naplnil ten nejčernější scénář. Jenže je tu ještě poslední zápas, který Češi musí na mistrovství světa odehrát. Duel o nic neřešící sedmé místo v sobotu proti Japonsku.

„Nemůžeme koukat zpátky, jen se poučit a jít do posledního zápasu s veškerou motivací. S tím, že na nás doma lidi koukají, i když jsou tam negativní, kteří nám to přáli. Ale my půjdeme a poslední zápas vyhrajeme,“ slibuje Zdeněk Šafránek.

„Až se vrátíme domů, nebude to růžové. Budeme slyšet kritiku odevšad i ze svazu, ale budeme se tomu muset postavit a vyhrabat se z toho,“ ví kapitán. Už za rok se totiž uskuteční mistrovství Evropy. Je reálné, že by ho mohla uspořádat Česká republika.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme