Švéd Josefson se od Jágra roky učil v New Jersey, dnes nastoupí proti němu

Potkají se po několika týdnech, ale teď už ne jako spoluhráči z New Jersey, ale jako protihráči na mezinárodní úrovni. Během úvodního dne šampionátu nastoupí Češi proti Švédům a útočník skandinávské země Jacob Josefson se postaví proti Jaromíru Jágrovi. Od českých spoluhráčů dostal v Americe i tipy, kam v Praze vyrazit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédským hokejistům při tréninku možná radil i Jacob Josefson. Jaromíra Jágra zná velmi dobře

Švédským hokejistům při tréninku možná radil i Jacob Josefson. Jaromíra Jágra zná velmi dobře | Zdroj: ČTK

„Hrál jsem s ním dva roky za New Jersey Devils, a tak jsem měl dost šancí a času zjistit, jaký je na ledě i mimo něj. Asi jsem neviděl nikoho, kdo by na sobě pracoval víc. Po jeho boku nasbíráte dost zkušeností už jen tím, že ho pozorujete. Rád si proti němu zahraji,“ těší se švédský útočník Jacob Josefson.

S legendárním českým útočníkem hrál za New Jersey do doby, než „osmašedesátka“ přestoupila na Floridu. Za necelé dvě sezony toho Josefson neodehrál tolik co Jágr, ale když už hráli spolu, mohl se od něj učit.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Jacobem Josefsonem mluvil o vlivu Jaromíra Jágra na spoluhráče reportér ČRo Františe Kuna

„Je to hlavně způsob, jak se hokeji věnovat. Až už jde o mentální přípravu před zápasem, soustředění se na vlastní výkon nebo třeba o to, jak na nic nezapomenout. Ukazuje mladým, jak se stát profesionálem,“ cení si spolupráce 24letý Švéd.

Profesionálem je prý Jágr i v šatně, bez dobré nálady se totiž hokej hrát nedá. „Pořád vtipkuje. Dokáže tím zabavit dost spoluhráčů a v šatně jsme se rádi smáli. Má na kabinu velký vliv,“ říká o Jágrovi Josefson, který si na mistrovství světa zahraje poprvé v kariéře.

Švédi přiletěli do Prahy jako první ze všech týmů a rychle spěchali na led. Další program už byl ale volnější.

„Už jsem byl ve městě na večeři a moc se mi zatím líbí. Už jsem o Praze něco slyšel právě od Jaromíra a také od Patrika Eliáše a Martina Havláta. A říkali, že si centrum Prahy rozhodně nemám nechat ujít,“ těší se rodák ze Stockholmu i na mimohokejové zážitky.

Primárně se ale bude soustředit samozřejmě na šampionát. „Těším se, bude to moje první mistrovství světa za Švédsko. V Česku jsem byl, myslím, jednou, když jsem hrál za nějakou juniorskou reprezentaci. To už je ale dávno,“ loví v paměti.

Hrát s Jágrem je malý svátek, těší se Klepiš. Ve 2. útoku je doplní Kovář

Číst článek

„Bude plné hlediště, to je na úvod super. Je znát to velké očekávání. Je to takový velký start hned na úvod. Abychom vstoupili do turnaje dobře a porazili Čechy, musíme být hlavně dobře soustředění,“ říká Jacob Josefson.

Proti svému bývalému spoluhráči Jaromíru Jágrovi bojovat v zápase Česko - Švédsko od 20 hodin a 15 minut. Zápas vysíláme živě na našem webu i na Radiožurnálu.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme