Mistrovství světa odstartují Kanada s Lotyšskem a Finsko s USA

V úvodních zápasech na mistrovství světa v ledním hokeji, které se hraje v Praze a Ostravě nastoupí Kanada proti Lotyšsku v pražské O2 Aréně a v ostravské ČEZ Aréně změří síly Finskou s výběrem USA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejoví fanoušci v Ostravě

Hokejoví fanoušci v Ostravě | Foto: Filip Jandourek

Oba zápasy začínají v 16:15 hod., a zatímco v prvním duelu je favorit jasný, druhý zápas by měl nabídnout konfrontaci dvou týmů, jejichž cílem je postup do play-off.

Utkání Kanady s Lotyšskem by měl být soubojem obra s Goliášem. Zámořský tým přicestoval do Prahy s velice silným kádrem. V jeho čele je jeden z nejlepších hokejistů současnosti, kapitán Pittsburghu Sidney Corsby nebo hvězda Philadelphie Claude Giroux.

Na druhou stranu neměli svěřenci Toda Mclellana tolik času na sehrání, ale to by v případě tak hvězdného výběru nemělo být velkým problémem. Navíc Kanada si nepřipouští nic jiného než zisk titulu. Pohár pro mistry světa totiž hráči s javorovým listem na hrudi slavili naposledy před osmi lety na šampionátu v Moskvě.

Nechte auto doma a přijeďte na hokej metrem, radí pořadatelé

Číst článek

V ostravské ČEZ Aréně se v souběžně hranném utkání představí i druhý zámořský tým. Ten bude mít úlohu výrazně těžší. Střetne se s Finskem, které má také za cíl zisk medaile.

Navíc USA nedisponují tak silným týmem jako Kanada. Naopak Finsko poskládalo silné mužstvo a je v utkání favoritem. Velkou oporou určitě bude brankář Nashvillu Pekka Rinne, v ofenzivě se představí například spoluhráč Jaromíra Jágra z Floridy Aleksander Barkov nebo Tuomu Ruutu.

Fanzónu v těsné blízkosti O2 Areny otevřel kompletní národní tým

Číst článek

České fanoušky ale určitě budou zajímat spíše večerní zápasy, protože od 20:15 hod. vyjedou v O2 aréně ke svému prvnímu utkání čeští hokejisté. Svěřenci Vladimíra Růžičky se utkají s dalším favoritem šampionátu ze Švédska. Ve stejnou dobu nastoupí v Ostravě Rusko proti Norsku.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme