Odpůrci EXPO v Miláně při protestech zapálili auta. Policie použila slzný plyn

První den EXPA 2015 v italském Miláně provázely včera demonstrace odpůrců světové výstavy. Zaštiťuje je hnutí NO EXPO a protesty ochromily i dopravu, stanicí metra Pagano vlaky jen projížděly. Nejradikálnější extrémisté v milánských ulicích zapalovali auta. Policie proti nim nasadila slzný plyn a údajně deset lidí zadržela.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na EXPO 2015 dohlíží policie

Na EXPO 2015 dohlíží policie | Foto: Jaroslav Skalický

Demonstranti vyjádřili nesouhlas s tím, že se za EXPO utrácí spousta peněz, ačkoli trvá pouze několik měsíců. Mladí lidé přitom potřebují byty a práci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Demonstrace sledoval v Miláně Jaroslav Skalický

Někteří přijeli do Milána z Říma.

Po extremistech zůstala v milánské ulici dvě vyhořelá auta. Vypálili i několik místností v přízemí protějšího domu, kameny rozbili výlohy a na domy nastříkali hesla "NO EXPO".

Podle příslušníka italské Civilní gardy byli nejradikálnější odpůrci v kuklách, kteří si říkají Black Bloc. Bylo jich 100 až 150. Policie je zpacifikovala po dvou hodinách.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme