Na račickém ME je chladno. Závodníci oblékají vesty i zimní čepice

Na Evropských šampionátech rychlostních kanoistů oblékají většinou závodníci letní oblečení. Jenže letos se v Račicích kvůli Evropským hrám nekonají v červnu nebo červenci, ale právě o tomto víkendu, a tak jsou k vidění zimní bundy i kulichy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslava Radoňe a Filipa Dvořáka dnes čeká finále deblkanoistů

Jaroslava Radoňe a Filipa Dvořáka dnes čeká finále deblkanoistů | Zdroj: ČTK

„Je to ideální počasí pro vodní sporty. Zvykal jsem si na to už několik let zpátky, když jsme s kamarády jeli Berounku. Nás tohle nemůže rozhodit,“ usmívá se deblkanoista Filip Dvořák nad počasím. V Račicích poprchávalo, foukal vítr a teplota nepřekročila 10 stupňů.

„Díky svazu a organizačnímu výboru máme vynikající zázemí. Myslím, že je to pro nás jen výhoda. Když to řeknu blbě, chceme pro diváky dobré počasí, ale pro nás je výhoda, když ostatní silné lodě musí jet semifinále. Ať klidně zaprší, my jsme v teple,“ prozradil druhý člen deblkanoe Jaroslav Radoň.

Přehrát

00:00 / 00:00

O počasí v Račicích si s českými reprezentanty popovídal reportér ČRo Jan Suchan

Po přímém postupu do finále se honem rychle běžel ukrýt do tepla svého pokoje, který má zhruba sto metrů od kanálu. Čeští rychlostní kanoisté ani tak nechtěli doma nic podcenit a vybavili se teplejším oblečením.

„Měli jsme taktiku, že jsme na start přijeli ve vestách a sundávali jsme je těsně před startem, abychom neprofoukli. Ukázalo se to jako dobrá volba,“ pochvaloval si háček deblkajaku i čtyřkajaku Daniel Havel.

Jeden z běloruských reprezentantů si vzal na start i čepici. „Já v čepicích nerad jezdím. Nevím, jestli mám tak chytrý mozek a převařuje s mi mozek, když přemýšlím o taktice, ale jakmile mám čepici, je mi strašné vedro,“ směje se Havel.

Dnes by se kromě případného sluníčka na vlnách kanálu v Račicích mohly blýskat i medaile na hrudích českých závodníků. Domácí reprezentace bude mít zastoupení v šesti bojích o medailie. Finále Singlkanoistů s Martinem Fuksou, singlkajakářů a deblkajakářů s Jaroslavem Radoňem a Filipem Dvořákem nabídneme po deváté hodině živě na streamu.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme