Házenkáři podruhé porazili Švýcary a zvýšili šance na účast na ME

Čeští házenkáři porazili v utkání kvalifikace mistrovství Evropy Švýcarsko 29:25 a navázali na středeční výhru z prvního vzájemného duelu v Schaffhausenu. Reprezentanti si připsali druhé vítězství ve skupině a opět zvýšili šance na postup. Minimálně na den se posunuli na druhé místo čtyřčlenné tabulky o dva body před Makedonii, kterou v neděli čeká duel ve Francii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Horák se probíjí k zakončení ve druhém kvalifikačním utkání se Švýcarskem

Pavel Horák se probíjí k zakončení ve druhém kvalifikačním utkání se Švýcarskem | Zdroj: ČTK

Češi zakončí kvalifikaci červnovými duely s Francií a v Makedonii. Na šampionát projdou dva týmy z každé skupiny a nejlepší celek z třetích míst.

Oběma týmům chyběl jejich hlavní lídr. Švýcaři přijeli bez zraněného Andyho Schmida, Čechům zase scházel kapitán Filip Jícha, kterého trápí zánět tříselného úponu a duel sledoval z hlediště. Nastoupit nemohl ani Petr Linhart, jenž se stejně jako Schmid zranil při zápase ve Švýcarsku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejlepším střelcem českého týmu byl s 9 góly Ondřej Zdráhala. Po utkání s ním mluvil Mirko Vasić

Na rozdíl od středečního duelu Češi ani jednou v utkání neprohrávali a od začátku se drželi ve vedení. V osmnácté minutě zvýšil Zdráhala ze sedmičky na 9:5 a stejný hráč o chvíli později upravil dokonce už na rozdíl pěti branek.

Jenže Švýcaři v závěru půle našli recept na gólmana Štochla, jenž na rozdíl od duelu v Schaffhausenu dostal od úvodu přednost před Galiou, a do přestávky se dotáhli na dva góly. Po pauze dokonce Graubner snížil na rozdíl jedné trefy, ale víc už se Švýcaři, kteří v probíhající kvalifikaci ještě nezískali ani bod, nepřiblížili.

Čeští házenkáři vybojovali ve Švýcarsku první výhru v kvalifikaci ME

Číst článek

Domácí tým sérií tří branek rychle odskočil na 18:14, zlepšil obranu a zdálo se, že už definitivně zlomil soupeřův odpor. Jenže hosté znovu zabojovali a z pětigólového manka udělali dvanáct minut před koncem dvoubrankové.

Teprve až když v 59. minutě zvýšil v přesilovce plzeňský Petrovský na 29:25, bylo rozhodnuto. Češi v součtu s lednovým závěrem mistrovství světa v Kataru vyhráli pošesté za sebou.

Utkání skupiny 6 kvalifikace o postup na ME 2016 házenkářů v Plzni:

ČR - Švýcarsko 29:25 (15:13)
Sestava a branky ČR: Štochl, Galia, Mrkva - Hrstka 1, Bečvář 2, Jurka 1, Sobol 3, Horák 2, Babák 2, Kotrč 3, Petrovský 4, Škvařil 1, Zdráhala 9/4, Šindelář, Užek 1, Říha.Nejlepší střelec Švýcarska: Raemy 5. Rozhodčí: Erdogan, Özdeniz (oba Tur.). Sedmimetrové hody: 4/4 - 1/1. Vyloučení: 3:5. Diváci: 795.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme