Extraligový rekordman Leška ukončil ve 39 letech kariéru

Zlínský útočník Petr Leška definitivně ukončil ve 39 letech hokejovou kariéru. Historicky nejproduktivnější hráč extraligy se stal druhou velkou osobností, která opouští kádr loňského šampiona. Před Leškou se s hokejem rozloučil i Petr Čajánek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Leška odehraje tisící utkání v extralize

Petr Leška odehraje tisící utkání v extralize | Foto: Pavel Sedláček

Leška sice na zahájení přípravy dorazil, vedení klubu ale oznámil, že zraněné koleno mu nedovoluje pokračovat na vrcholové úrovni.

„Vyhlídky na zlepšení nejsou, to byl hlavní důvod. Na sezonu se musíte připravit a toho už bych asi nebyl schopen. Na operaci nepůjdu, myslím, že žádný zákrok by mi nepomohl. Koleno je už opotřebované,“ uvedl dvojnásobný extraligový vítěz, který měl ve Zlíně smlouvu ještě na příští ročník.

Leška odehrál v extralize 1156 zápasů, čímž se posunul na druhé místo za rekordmana Františka Ptáčka.

V produktivitě se ale v letošní sezoně vyhoupl do čela historických statistik. Svým 909. bodem pokořil chomutovský rodák dosavadní maximum Richarda Krále.

V české reprezentaci Leška, který krátce působil i v Plzni a na Spartě, nastoupil do 15 utkání a vstřelil čtyři góly.

Pavel Sedláček, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme