Jeden ze dvou útočníků v Texasu byl dříve podezřelý z terorismu

Americká policie identifikovala dva muže, kteří v Texasu v neděli stříleli před výstavou karikatur proroka Mohameda. Oba ozbrojence policie zastřelila. Jeden z nich dříve čelil podezření z terorismu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté prohledalli byt útočníků v arizonském Phoenixu

Policisté prohledalli byt útočníků v arizonském Phoenixu | Zdroj: Reuters

Američtí policisté podle médií několik let sledovali jednoho ze dvou mužů, kteří v neděli stříleli na pečlivě střeženou výstavu karikatur proroka Mohameda.

Elton Simpson byl podle soudních dokumentů pod dohledem policie od roku 2006. Před pěti lety ho soud usvědčil, že lhal o úmyslu připojit se k ozbrojenému džihádu v Somálsku.

Druhý muž Nadir Soofi podle policie bydlel se Simpsonem ve stejném bytě ve Phoenixu v Arizoně. Policie nyní pátrá po případných stopách napojení na zahraniční organizace.

Akce kritiků islámu na předměstí Dallasu rozpoutala kontroverzi. Mnozí místní obyvatelé organizátory obvinili, že spornou soutěží o nejlepší karikaturu podněcují nenávist a násilí.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme