V Řevnicích začala stavba nové školy. Počet tříd se rozšíří o devět

5. květen 2015

Novou budovu základní školy začali stavět v Řevnicích u Prahy. Počet dětí ve městě i sousedních obcí stoupá, ale kapacita školy zůstává od 30. let stejná. Školáci se tak učí v různých provizorních místnostech.

U stolů ve školní jídelně, v kabinetech nebo v bývalých kancelářích radnice se dnes učí děti ze Základní školy v Řevnicích u Prahy. Běžné třídy ve školní budově jsou totiž plné. Město se proto rozhodlo prostory školy rozšířit o novou budovu.

Přístavba školy bude stát necelých 40 milionů korun a město na ni využije dotaci z programu ministerstva financí. Samotné Řevnice se budou na nákladech podílet asi třiceti procenty. Stavba má být hotová do konce roku 2015, v pondělí 4. května už zástupci města i školy položili základní kámen budoucí stavby.

V nové budově bude 9 tříd, ve kterých se budou učit žáci 2. stupně - tedy od 5. do 9. třídy. Zlepší se tak situace i pro okolní spádové obce, kam se – podobně jako do Řevnic – v posledních letech stěhuje stále více mladých rodin.

Už před dvěma lety vedení Řevnic nechalo přeměnit dvě kanceláře v druhém patře městského úřadu na školní třídy, aby kapacitně přetížené budově školy ulevilo. Starosta města Libor Kvasnička tehdy sliboval, že jde o dočasné řešení.

autoři: Kateřina Havránková , jum
Spustit audio