Pavel Nedvěd věří, že Juventus může znovu přejít přes Real do finále Ligy mistrů

Souboj precizní italské obrany proti hravé španělské ofenzivě. Tak by mělo podle předpokladů vypadat semifinále Ligy mistrů mezi fotbalisty Juventusu a Realu Madrid, které dnes úvodním duelem v Turíně začne. Legenda a jeden z ředitelů domácího klubu Pavel Nedvěd ale nemusí rozjímat jen nad aktuální výkonností obou týmů. Utkání v něm může vyvolat i trochu bolestné vzpomínky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd v čestné lóži Juventusu

Pavel Nedvěd v čestné lóži Juventusu | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Honosnou hymnu Ligy mistrů slyšel Pavel Nedvěd ve své kariéře hned třiaosmdesátkrát, ale toužil ji alespoň jednou zaslechnout také ve finále slavné soutěže.

V roce 2003 tomu byl velmi blízko, svým výkonem i jedním gólem pomohl Juventusu v semifinále k postupu přes Real. V odvetě ale dostal žlutou kartu, která ho do finále nepustila, a svět obletěly záběry Nedvěda se slzami v očích.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Nedvěd si uvědomuje, že Juventus bude muset k postupu přes Real do finále LM odehrát dva výborné zápasy

„Vypadá to jako osud potkat Real Madrid v semifinále znovu po dvanácti letech,“ říká Pavel Nedvěd ve videu na serveru uefa.com.

Tehdy čelil Juventus například Zinédinu Zidanovi, Luísi Figovi, Raúlovi nebo Brazilci Ronaldovi, teď se pokusí ubránit portugalskou hvězdu Cristiana Ronalda, Jamese Rodrígueze či Garetha Balea.

„Bylo by to samozřejmě nádherné a skvělé znovu postoupit do finále, ale je před námi ještě dlouhá cesta. Jsme ve stejné situaci jako před dvanácti lety. Ani tehdy jsme nebyli favority, ale uspěli jsme. Aby se nám to povedlo znovu, budeme muset odehrát dva výborné zápasy,“ uvědomuje si Nedvěd.

Real udolal v madridském derby Atlético. V semifinále LM je i Juventus

Číst článek

Stejně jako tehdy i letos Real obhajuje v Lize mistrů celkové vítězství, ovšem řada věcí se oproti roku 2003 změnila. Tentokrát se například začíná na stadionu Juventusu.

„Dvojzápas bude podle mě stále otevřený před odvetou v Madridu. Dáme do toho všechno, ale nebude to snadné, protože proti nám bude stát jeden z nejlepších týmů světa,“ soudí držitel Zlatého míče.

Hvězdu Realu Madrid Cristiano Ronaldo podruhé překonává brankáře Schalke | Foto: Reuters

Změnila se také pravidla Ligy mistrů, takže už nikdo nemůže přijít o finále kvůli nasbíraným žlutým kartám. Ani pro semifinále nemá žádný fotbalista Juventusu a Realu distanc, několika z nich ale vystavilo stopku zranění.

Čerstvým italským šampionům má chybět záložník Paul Pogba, španělskému celku zase středopolař Luka Modrič a útočník Karim Benzema.

„Máme pár hráčů zraněných, ale myslím, že jsme schopní je opravdu dobře nahradit. Věříme si, jsme blízko dalšímu finále a pokusíme se ze sebe vydat to nejlepší,“ říká bývalý kouč Juventusu a současný trenér Realu Carlo Ancelotti.

Repríza semifinále z roku 2003 začne na stadionu v Turíně v tradičních 20.45, tentokrát už s Pavlem Nedvědem v lóži domácího klubu.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme