Real zůstává sebevědomý, první prohru v semifinále LM ale ještě nezvrátil

Fotbalisté Realu Madrid si zkomplikovali cestu za obhajobou vítězství v Lize mistrů. V úvodním semifinále prohráli v Turíně s Juventusem 1:2. Aby postoupili, budou muset změnit historické statistiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První zápas vyhrál Juventus díky proměněné penaltě, Real ale má k dispozici ještě domácí odvetu

První zápas vyhrál Juventus díky proměněné penaltě, Real ale má k dispozici ještě domácí odvetu | Zdroj: Reuters

„V Juventusu si užívají moment slávy a jsou obrovsky nadšení. Byl to ale jen první zápas první část semifinále, ještě bude odveta,“ uvědomuje si šéf lavičky Realu Madrid Carlo Ancelotti.

„Pro Real se nic nemění. Před druhým utkáním jsme sebevědomí, protože nám pomůže náš stadion Santiago Bernabéu,“ věří 55letý kouč, jehož tým musí otočit prohru 1:2 z prvního zápasu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Semifinále Ligy mistrů připomněl ve vysílání Radiožurnálu Jan Suchan

Proti Realu ale mluví historické statistiky. Už sedmkrát v historii Ligy mistrů prohrál v semifinále první zápas a ještě nikdy nepostoupil.

Naopak Juventus po domácím vítězství 2:1 v evropských pohárech vždycky uspěl. Madridskému týmu ale v odvetě může pomoci důležitý gól Cristiana Ronalda ze hřiště soupeře.

Také ve druhém semifinále dojde na souboj dvou evropských gigantů. Ve tři čtvrtě na devět nastoupí Barcelona proti Bayernu Mnichov a velmi pikantní to bude pro hostujícího trenéra Pepa Guardiolu, který v letech 2008 až 2012 dovedl katalánský tým ke čtrnácti trofejím.

Dnes večer se na barcelonský stadion na Nou Camp poprvé vrátí jako soupeř.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme