Nový trenér běžců na lyžích rozšíří tým, rád by přivítal i Bauera

Vedení Svazu lyžařů České republiky má napilno. Sestavuje totiž reprezentační týmy pro sezonu následující. V té už nepovede české, a zároveň liberecké běžce na lyžích Miroslav Petrásek, ale nově jmenovaný kouč Lukáš Krejčí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na kolečkových lyžích v Liberci trénuje i Martin Jakš (ilustrační foto)

Na kolečkových lyžích v Liberci trénuje i Martin Jakš (ilustrační foto) | Foto: Aleš Gräf

„Práce bude jiná než u bab. Medaile Lukáše je skvělá, ale v nejbližší době bude docházet ke generační výměně. Musíme pracovat, aby se mladší kluci začali prosazovat ve Světovém poháru,“ tuší Lukáš Krejčí, co bude jeho hlavním úkolem pro následující sezony.

Díky Lukáši Bauerovi získal český tým na posledním světovém šampionátu stříbrnou medaili, a dost možná tak uzavřel jednu poměrně dlouhou epizodu českého běžeckého lyžování. Po řadu let totiž kraloval ve stopě právě Bauer vedený trenérem Miroslavem Petráskem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plány nového trenéra mužské reprezentace běžců na lyžích Lukáše Krejčího zjistil reportér ČRo David Nyč

Jenže česká jednička možná s lyžováním úplně skončí, a zcela určitě už skončil u reprezentace Petrásek, kterého teď nahradil Lukáš Krejčí, dosavadní trenér ženského týmu.

„Lukáš je náš nejlepší běžec už řadu let. Pokud v týmu bude, bude to dobré. Pokud se rozhodne, že v týmu nebude, moc to neovlivním,“ ví nový trenér mužského běžeckého týmu.

Generační obměna je nutností, a důležité je teď připravit nezkušené mladíky na pravidelnější účast ve Světových pohárech, kde je navíc třeba se začít posouvat výsledkovými listinami.

„Nějaké změny asi budou, ale nebudou radikální. Připravíme tréninkové plány a soustředění. Tým býval pěti až šestičlenný, teď bude určitě větší,“ připomíná Lukáš Krejčí, že se český A-tým výrazně rozrostl právě o mladé lyžaře, třeba o Miroslava Rypla nebo Jakuba Antoše.

„Chceme pracovat, aby starší kluci dosahovali výborných výsledků a aby se mladší část těm starším přiblížila i s výhledem na olympijské hry, které jsou za 3 roky,“ dodává Lukáš Krejčí.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme