Fotbalové hřiště v libereckém Doubí je v ohrožení. Město nabízí řešení

Fotbalovému hřišti v Liberci na pomezí Doubí a Vesce hrozí insolvence. Tělovýchovná jednota Sokol Doubí totiž dluží státu osm milionů korun. Peníze na splacení nemá, malým fotbalistům a místním hráčům tak hrozí, že o zelenou plochu s umělým povrchem přijdou. Liberecká radnice ale nabídla řešení – areál chce koupit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový míč

Fotbalový míč | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Sokol Doubí jako sportovní organizace dostal darem moderní multifunkční areál náhradou za to, že na jeho původním hřišti vyrostl velkoobchod, ale součástí přijetí daru je také zaplatit daň z tohoto daru. Bohužel na to ta organizace nepomyslela,“ objasňuje příčiny problému liberecký primátor Tibor Batthyány z hnutí ANO.

O hřiště se teď bojí vedení jednoty, rodiče i děti. „Dokud se dá hrát a děti mohou chodit na trénink, tak by mě to nemuselo zajímat, ale samozřejmě ta situace, pokud by hrozilo zavření hřiště a konec klubu, by mě dost mrzela,“ říká matka jednoho z malých fotbalistů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalovému hřišti v Liberci na pomezí Doubí a Vesce hrozí insolvence. Radnice ale nabídla řešení – areál chce koupit

Podle radnice není mnoho způsobů, jak situaci vyřešit.

„Buď opravdu ten oddíl poslat do insolvence a nechat to dojít do dražby, což bychom neradi, protože se to může stát zájmem spekulantů a hřiště by ani nemuselo plnit svůj původní účel, to znamená sportoviště pro oddíl i pro blízkou školu. Proto máme na mysli, že bychom za částku, kterou Doubí dluží, areál koupili,“ přibližuje Batthyány.

Návrh na převod hřiště do majetku Liberce zastupitelé na svém posledním zasedání schválili. O podrobnostech se bude teprve jednat. Předseda Sokola Doubí Vítězslav Ryvol věří, že vše dobře dopadne.

„Tento krok od města samozřejmě vítáme, protože kdyby k tomu nepřišlo, tak by asi opravdu došlo k exekuci tohoto areálu a troufám si říci, že i k zániku tělovýchovné jednoty,“ upozorňuje.

„Pokud nám s tím město pomůže a převedeme majetek na město, tak město nás za to nechá tento areál dál provozovat. To byla jedna z podmínek,“ dodává Ryvol.

Na hřiště chodí trénovat nejen přípravky profesionálů, ale také žáci nedaleké základní školy Česká a rodiče s dětmi ze sídliště.

Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme