Ústavní soud zamítl stížnost Lesů ČR proti krokům v insolvenci CE WOOD

Ústavní soud zamítl stížnost Lesů České republiky proti postupu Krajského soudu v Brně v insolvenčním řízení s dřevařskou firmou CE WOOD. Zjistil sice dílčí pochybení, přesto ale nezrušil usnesení, kterým schůze věřitelů ponechala ve funkci insolvenčního správce, přestože k tomu neměla hlasovací právo. Řízení o úpadku tedy běží dál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústavní soud v Brně (ilustrační foto)

Ústavní soud v Brně (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Rozhodnutí Ústavního soudu ale dává vodítko pro věřitele v jiných podobných případech, řekl předseda soudu Pavel Rychetský.

„Stěžovatel napadal vadné procesní postupy a podobně. To vše lze zhojit jinými prostředky, a proto to Ústavní soud odmítl. Podstatné je skutečně pouze to, aby napříště stěžovatelé v insolvenčních řízeních napadali nikoli pouhý výrok o rozsahu hlasovacích práv, ale pouze ta rozhodnutí, která jsou jinak nezhojitelná, která na něj navazují a jsou jím zaviněná,“ řekl Rychetský.

Právníci Lesů ČR i CE WOOD se musí s rozhodnutím Ústavního soudu podrobněji seznámit, proto je zatím nechtěli komentovat.

Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme