Američtí příznivci boxu žalují filipínského boxera Pacquiaa, zatajil prý zdravotní problémy

Prohra a k tomu soudní žaloba. Takové realitě čelí filipínský boxer Manny Pacquiao pár dnů po porážce v “zápasu století“. Duel s americkým šampionem Floydem Mayweatherem sledovaly milióny lidí po celém světě a experti ho označili za jeden z nejlukrativnějších sportovních podniků. Po zápase se ale ukázalo, že Pacquiao zatajil své zdravotní problémy. To podle některých diváků ovlivnilo kvalitu souboje a podali na boxera žalobu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Floyd Mayweather vyhrál zápas na body

Floyd Mayweather vyhrál zápas na body | Zdroj: Reuters

Pět let prý trvalo, než se organizátorům podařilo dostat do jednoho ringu amerického boxera Floyda Mayweathera a Filipínce Mannyho Pacquiaa. Povedlo se to minulou sobotu v "zápase století", jehož rozpočet se vyšplhal na 400 milionů dolarů (asi deset miliard korun).

Diváci za sledování přenosu zaplatili po sto dolarech, vstupenky do MGM Grand arény v Las Vegas stály i 100 tisíc dolarů. Hlediště tak bylo plné celebrit a osobností ze světa šoubyznysu, filmu či sportu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Filipínský boxer Pacquiao čelí žalobě za zatajení zdravotních problémů před ‘zápasem století‘. Detaily telefonovala zpravodajka v USA Lenka Kabrhelová

Divácky atraktivní ale duel obou šampionů prý zas až tolik nebyl. Nyní čelí filipínský boxer Manny Pacquiao žalobě za to, že prý lhal a neodhalil všechny informace o zranění ramene. Žalobu podalo několik sportovních fanoušků, kteří si u soudu stěžují na to, že Pacquiao podvedl všechny diváky a také sázkaře.

Pokud by ho soud shledal vinným za křivou přísahu, může podle amerických médií dostat jeden až 4 roky vězení a pokutu kolem 5 tisíc dolarů. Pacquiao se ale brání a tvrdí, že o zranění odhalil vše, co bylo potřeba. O problémech s ramenem i plánu léčby prý informoval asi měsíc před zápasem americkou protidopingovou komisi.

Komentátoři poznamenávají, že i kdyby Pacquiaa čekal nějaký finanční postih, dost pravděpodobně to pro něj nebude znamenat újmu. Mayweather i Pacquiao jsou totiž dolarovými milionáři a i za poslední zápas vydělali další miliony.

Oba boxeři poutají pozornost i kvůli své kontroverzní minulosti. Floyd Mayweather, který za profesionální život v ringu nikdy neutrpěl porážku, má za sebou opakované domácí násilí, kvůli kterému strávil za mřížemi dva měsíce. Proto ho ignoruje v USA i řada sponzorů. Manny Pacquiao zase poutá pozornost svoji historii útěků z domova v dětství.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme