Leo je z jiné dimenze, přidal i v defenzivě, chválí Messiho kouč Barcelony

Lionel Messi opět ukázal svoji důležitost pro fotbalovou Barcelonu. V úvodním semifinálovém utkání Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov pomohl dvěma góly k výhře 3:0 a Katalánci tak výrazně nakročili do finále nejprestižnější klubové soutěže Evropy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi nedal Manuelu Neuerovi v brance Bayernu šanci

Lionel Messi nedal Manuelu Neuerovi v brance Bayernu šanci | Zdroj: Reuters

„Jsme zvyklí, že dělá zázraky. Je radost vidět ho, jak hraje. Vy máte tu možnost jen jednou týdně nebo jednou za tři dny, ale my Lea vidíme každý den, je to hráč z jiné dimenze,“ rozplýval se nad výkonem opory Barcelony trenér Katalánců Luis Enrique.

Barcelona byla sice nebezpečnější, ale dlouho to na Nou Campu vypadalo na bezgólovou remízu. Jenže pak se rozjel Messi. V 77. minutě se trefil střelou z pokutového území a v 80. minutě vyškolil Boatenga a následně přehodil gólmana Bayernu Neuera.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skvělý výkon Lionela Messiho připomněl ve vysílání Radiožurnálu reportér ČRo Mirko Vasić

Argentinský fotbalista tak dal v Lize mistrů už celkem 77 gólů a aktuálně vede historickou tabulku. Poslední gól pak přidal v samotném závěru další hvězdný útočník Barcelony Neymar.

„Mimo jeho útočných schopností si všimněte, jak moc přidal v defenzivě, jak i ostatní hráči přidali. Kdybychom nebyli tým, neměli bychom proti Bayernu šanci,“ uznal kouč vítězů kvalitu celého týmu.

Návrat na Nou Camp tak nevyšel současnému kouči Bayernu Pepu Guardiolovi, který zažil v Barceloně úspěšná angažmá jako hráč i trenér. S mnichovským týmem se ale pokusí ještě otočit vývoj semifinále v odvetě, která se hraje v Německu příští úterý.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme