Simona chránil proti Francouzům sám Jágr. Je to pro mě obrovská věc, užíval si spolupráci mladý útočník

Premiérová spolupráce Jaromíra Jágra a Dominika Simona na mistrovství světa přinesla gól české legendy a asistenci plzeňského benjamínka. Ve vítězném zápase s Francií se ale Jágr předvedl i v pro něj netradiční roli, a to jako ochránce o 23 let mladšího Simona.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr (druhý zleva) bránil proti francouzské přesile Dominika Simona (vlevo)

Jaromír Jágr (druhý zleva) bránil proti francouzské přesile Dominika Simona (vlevo) | Zdroj: ČTK

„Je to pro mě obrovská věc. Jsem strašně rád, že se mi povedlo dostat se s ním (Jágrem) do lajny. Užíval jsem si to. Je neskutečný hráč. Pomohli mi oba kluci, jak Kovy (Kovář), tak Jarda,“ rozplýval se Simon po debutu vedle slavné „osmašedesátky“.

Očekávanou výhru 5:1 okořenila i jedna ostřejší situace utkání. Ve 36. minutě prošel puk před francouzskou branku až k Simonovi. Ten možná až přehnal důraz, klepl Hardymu do vyrážečky a schytal za to od hráčů soupeře několik ran.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dominik Simon byl z hraní vedle Jágra nadšený

Bránit se subtilnějšího parťáka vydal právě Jágr. Legendární útočník odjel z potyčky bez helmy a s dvouminutovým trestem za hrubost. Jeho přístup ocenili fanoušci českého týmu a taky spoluhráči.

„Skvělé, týmový hráč. Všichni tady bojujeme jeden za druhého. Klobouk dolů před ním,“ chválil střelec dvou gólů obránce Ondřej Němec.

K celé situaci měl co říct i trenér domácích Vladimír Růžička. „Je to jedině dobře. Je důležité, že se hráči za sebe postavili,“ vysvětloval.

Český tým v pátek 16 hodin a 15 minut čeká další soupeř - Rakousko. A výběr papírového outsidera má své kvality, upozorňuje útočník Jiří Novotný.

„Není lehkého soupeře. Nesmíme nic podcenit. Bod s takovým soupeřem ztratit nemůžeme, takže do toho zase šlápneme a půjdeme za vítězstvím.

I zápas s Rakouskem vysílá Radiožurnál v přímém přenosu, stejně jako Český rozhlas Sport na webu nebo v mobilní aplikaci iRadio.

Štěpán Pokorný, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme