Vstupenky na šampionát shánějí i hokejisté. Kdo zavolal první, tak je má, prozradil svůj klíč Hejda

Lístky na mistrovství světa v hokeji neshánějí jen natěšení fanoušci, ale i hráči. Rodině a nejbližším dokážou hokejisté vyhovět, širšímu okruhu známých a přátel už ne úplně. Zájem je obrovský a telefonáty s touto otázkou jsou na denním pořádku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Colorada Jan Hejda

Hokejista Colorada Jan Hejda | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Lidi hodně volají o lístky, my jich ale nemáme tolik, abychom mohli uspokojit každého. Dohromady jich je tak šestnáct,“ vysvětluje Jan Hejda.

Zkušený obránce si není jistý, kolik přesně může mít lístků „na hlavu“. Každopádně číslo nepřekračuje dvacítku. Existuje možnost si nějaké lístky s přednostním právem dokoupit, těch ale není mnoho, a tak zájemcům často nezbude nic jiného než doufat ve štěstí u pokladen nebo na internetu.

Přehrát

00:00 / 00:00

I hráči si na MS mohli pořídit pouze omezený počet vstupenek. Hejda je zajistil prvním volajícím, Hertl si dělal seznam

Hejdovi volají známí často. „Telefon zvedám jako normálně, když se mi chce (smích). Dostali jsme určitý počet lístku a nikdo z nás bohužel nemůže uspokojit každého. Lístky si ani nemůžeme neomezeně dokoupit. Kdo zavolal první, tak je má,“ přiznává Jan Hejda, že lístky přerozděluje podle jednoduchého klíče.

To Tomáš Hertl už otázky na vstupenky v telefonu tolik neslýchá, byl důsledný od úvodu šampionátu a v tom, kdo půjde z rodiny a kamarádů na jaký zápas, má pořádek.

„Nějak hodně jsem to řešit nemusel. Vše jsem si sepsal a odevzdal, abych během zápasů ve skupině nemusel běhat kolem lístků. Určitě největší zájem byl o Kanadu a Švédsko,“ přibližuje Tomáš Hertl.

Když hrál 21letý útočník za Slavii, takový zájem řešit nemusel. A když se podíval na tribunu, své známé rychle pohledem našel. Mezi více než 17 tisíci diváky to sice bude mít o poznání těžší, i tak ale bude podporu vnímat.

„Začínal jsem tady se svojí profesionální kariérou, něco jsem tu nahrál, jen kluziště je větší. Těším se, až přijdou kamarádi a rodiče a já před nimi budu hrát. Než jsem hrál, tak jsem se na mistrovství díval, a vím, jak si ho Češi užívají. Teď jim dát ještě ty výsledky,“ těší se útočník národního týmu Tomáš Hertl na další zápasy před českými fanoušky.

František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme