V prvním finálovém utkání házenkářské extraligy kralovala Plzeň

Plzeňští házenkáři vyhráli první finále extraligy 33:25 a nepotěšili tak bývalého reprezentanta na lavičce Lovosic Vladimíra Šumu. Ještě více jej ale rozezlil výkon a hlavně nasazení jeho vlastních svěřenců.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házenkáři Plzně se radují po prvním finálovém vítězství nad Lovosicemi

Házenkáři Plzně se radují po prvním finálovém vítězství nad Lovosicemi | Zdroj: ČTK

„Soupeř nás v ničem nepřekvapil, ale obrovský rozdíl byl v nasazení. V útočné i obranné fázi byli o 50% lepší než my. To se také projevilo na výsledku,“ říkal rozčílený trenér Šuma.

Marně také hledal důvody, proč nasazení lovosických hráčů nebylo stoprocentní.

Přehrát

00:00 / 00:00

Soupeř nás v ničem nepřekvapil, ale obrovský rozdíl byl v nasazení, říkal po prvním finálovém utkání extraligy házené trenér Lovosic Vladimír Šuma

„Vyplynulo to asi z toho, že jsme udělali v prvním poločase 13 nevynucených chyb. Minimálně polovina z nich navíc byla potrestaná gólem.“

To znamenalo, že se Plzeň dostala do vedení až o sedm gólů, což se lovosičtí marně snažili dohnat.

„Někteří si to musí srovnat v hlavě. Tam jim nevidím. Příprava byla stejná jako na předchozí zápasy. Musíme si odpočinout, protože jsme hráli v osmi lidech a v dalším zápase zlepšit důraz v obraně i v útoku,“ vysvětloval Šuma.

V brance Plzně kraluje čtyřiačtyřicetiletý Radek Motlík, na kterého házenkáři Lovosic jen těžko hledají recept.

„Je pravda, že hlavě na začátku zápasu nás trápil. Ale nám v útoku chyběl důraz. Musíme do toho vletět ‚po držce‘, abychom góly dávali,“ dodal lovosický kouč.

Finále play off extraligy házenkářů - 1. zápas:

Plzeň - Lovosice 33:25 (17:12)
Nejvíce branek: Tonar 7/2, Petrovský 6, Linhart 5, M. Škvařil a Blecha po 4 - Motl 10, Landa 4, Chroustovský 3/2, Jelínek a Hes po 2. Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmimetrové hody: 4/2 - 3/2. Vyloučení: 2:4. Diváci: 1265.

Vladislav Janouškovec, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme