V Synot lize se dařilo týmům na sestupových pozicích, Hradec i Budějovice slaví vítězství

Ve fotbalové Synot lize se dařilo týmům bojujícím o udržení v nejvyšší soutěži. Hradec Králové porazil na domácím stadionu Ostravu a České Budějovice si připsaly první jarní vítězství, když přehrály Duklu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Hradce Králové porazili Ostravu, David Vaněček (v bílém) z Hradce se snaží přejít přes Michala Frydrycha

Fotbalisté Hradce Králové porazili Ostravu, David Vaněček (v bílém) z Hradce se snaží přejít přes Michala Frydrycha | Zdroj: ČTK

O vítězství Jihočechů rozhodl už ve 14. minutě zápasu Funda. Po centru Hanouska nejdříve trefil brankáře Radu, míč se k němu vrátil a s dorážkou už si poradil.

Dukla se ve druhém poločase snažila o vyrovnání, ale střelu Hanouska Křížek vyrazil a stejně si počínal i s nebezpečným pokusem Blažka. Budějovice mohly zvýšit Kalodem, který po centru Škody obrovskou šanci neproměnil.

Tři body si připsal i Hradec Králové. Otroci doma přehráli Baník Ostrava a po šesti zápasech se radovali z plného bodového zisku. Po bezbrankovém poločase se v 56. minutě prosadil po rohovém kopu Trubač.

Zvýšit mohl ještě Mareš, ale Pavlenka předvedl po jeho nádherné střele ještě hezčí zákrok a míč vyrazil.

Slavia přijela do Příbrami a na konci první čtvrthodiny se prosadil její nejlepší střelec Milan Škoda, který poslal do sítě centr Tamáse.

Příbram odpověděla po deseti minutách, když Bednář lehce tečoval centr Zemana a Berkovec na míč nedosáhl. V závěru prvního poločasu ještě Zeman nastřelil břevno.

Slavia prohrála v Příbrami. V souboji domácí Martin Zeman (vlevo) a Michal Švec | Foto: ČTK

Vyrovnaný stav vydržel až do 90. minuty. Mareš získal míč, posunul ho na rozběhnutého Bednáře, který překonal Berkovce a vystřelil Příbrami tři body.

Tři body si vezou z Jihlavy také Teplice. A stačil jim k tomu jeden gól, o který se v 69. minutě postaral Jakub Hora. V pokutovém území se k němu dostal míč a teplický útočník věděl, co s ním.

27. kolo první fotbalové ligy:

FC Hradec Králové - Baník Ostrava 1:0 (0:0)
Branka: 56. Trubač. Rozhodčí: Královec - Kotík, Štěrba. ŽK: P. Mareš - Helešic, Jirásek. Diváci: 2264.

Dynamo České Budějovice - Dukla Praha 1:0 (1:0)
Branka: 14. Funda. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Hrabovský. ŽK: Marek Hanousek (Dukla). Diváci: 1174.

1. FK Příbram - Slavia Praha 2:1 (1:1)
Branky: 24. a 90. Bednář - 16. Milan Škoda. Rozhodčí: Kocourek - Nádvorník, Hock. ŽK: Bednář, Mareš - Deli, Milan Škoda, Bílek.

Vysočina Jihlava - FK Teplice 0:1 (0:0)
Branka: 69. Hora. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Ratajová. ŽK: Demeter, Šulek, Kučera - Ljevakovič, Potočný, Kapolongo. Diváci: 2893.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme