Montreal znovu odvrátil konec sezony a vynutil si šestý zápas

Hokejisté Montrealu odvrátili i druhý mečbol Tampy Bay a po domácí výhře 2:1 snížili v semifinále Východní konference stav série na 2:3. Nejúspěšnější tým v historii soutěže je v půli cesty za málo vídaným obratem, který se v NHL povedl doposud jen čtyřikrát. Naposledy ale v loňském ročníku, kdy Los Angeles otočili sérii z 0:3 a nakonec slavili zisk Stanleyova poháru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězný gól Montreal vstřelil čtyři minuty před koncem základní hrací doby Pierre-Alexandre Parenteau

Vítězný gól Montreal vstřelil čtyři minuty před koncem základní hrací doby Pierre-Alexandre Parenteau | Zdroj: Reuters

Montreal předchozí dvě domácí utkání prohrál, tentokrát už ale stejnou věc nepřipustil díky nečekaným hrdinům, kteří vstřelili v letošním play off první gól.

Nejdříve v desáté minutě otevřel skóre parádní ranou Devante Smith-Pelly, jehož střela se odrazila tak rychle od zadní brankové konstrukce, že situaci musel ještě prozkoumat videorozhodčí.

V závěrečné třetině z dorážky srovnal Steven Stamkos, jenže poslední slovo měl Pierre-Alexandre Parenteau, který trefou z mezikruží v čase 55:53 rozhodl zápas.

Kanadský klub tak nedoplatil na nepřízeň osudu, když v průběhu utkání třikrát trefil brankovou konstrukci, a vůbec poprvé v klubové historii vyhrál zápas číslo pět, pokud úvodní tři duely v sérii prohrál. O vynucení si sedmého zápasu bude usilovat v úterý na ledě Tampy Bay.

2. kolo play off NHL:

Východní konference - 5. zápas:
Montreal - Tampa Bay 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky: 10. Smith-Pelly, 56. Parenteau - 50. Stamkos. Střely na branku: 29:25. Diváci: 21.287. Hvězdy zápasu: 1. Parenteau, 2. Price (oba Montreal), 3. Bishop (Tampa Bay). Stav série: 2:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme