Fotbalová Příbram má naději zahrát si v některém z evropských pohárů

10. květen 2015

Příbramský postup do evropských pohárů by mohl být velkou senzací letošního ročníku fotbalové Synot ligy. Středočeský klub si notně pomohl včerejším vítězstvím nad Slavií 2:1.

Páté místo v tabulce Synot ligy patří po 27. kole opět hráčům Příbrami. Klub od Litavky včera odpoledne vyhrál nad Slavií, když v 90. minutě zápasu útočník Roman Bednář poslal míč za záda gólmana Slavie.

„Já být upřímnej, tak vůbec nevím, čím jsem to dal,″ přiznal po utkání příbramský útočník Bednář, který se stal pro domácí fanoušky hrdinou dne. Byl totiž i tím, kdo ve 24. minutě zajistil hlavičkou vyrovnávací branku.

Rozhodující moment, po kterém míč přeletěl gólmana Slavie a Příbram získala důležité tři body, znovu vrátil Středočechy na páté místo tabulky.

A protože si český fotbal zajistil díky výsledkům z minulých ročníků, že tentokrát bude hrát evropské poháry hned pětice týmů, začíná mít Příbram reálnou šanci znovu přivítat u Litavky slavné zahraniční kluby.

„Máme před sebou dva těžké zápasy, jeden s Plzní, jsme realisté, nelítáme nikde ve hvězdách. Na druhou stranu proč se o to nepoprat,″ připomíná trenér Pavel Tobiáš, že to nejtěžší je pro Středočechy schováno hlavně ve zbývajících venkovních duelech.

Už příští kolo nesmí prohrát s dalším přímým konkurentem o páté místo z Teplic, potom doma potvrdit formu a na závěr vyhrát na hřišti zřejmě mistrovské Plzně.

autor: mch
Spustit audio