Házenkáři Plzně můžou v Lovosicích ukončit finále a získat mistrovský titul

Finále extraligy házenkářů je zatím poměrně jednostrannou záležitostí. Úřadující mistr z Plzně totiž dokonale využil domácího prostředí a vyhrál oba zápasy. Ten dnešní 26:18 a od titulu ho dělí jedno vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finále extraligy házenkářů Plzeň - Lovosice. Milan Škvařil z Plzně střílí přes lovosickou obranu.

Finále extraligy házenkářů Plzeň - Lovosice. Milan Škvařil z Plzně střílí přes lovosickou obranu. | Zdroj: ČTK

„Kdybyste mi řekli, že obě utkání ve finále doma s Lovosicemi vyhrajeme o osm, tak bych tomu nevěřil,“ říkal naprosto spokojený plzeňský trenér Martin Šetlík.

Talent toho Lovosicím moc nedovolil, opět se rychle dostal do vedení, a to si udržoval. I když ve druhé půli už náskok západočeského týmu tolik nenarůstal.

„Už se tak nějak všichni podvědomě šetřili. Hodně se protočila sestava a náš tlak nebyl takový, jaký by měl být. Chtěl jsem, aby se všichni hráči dostali do finálové série a teď k tomu byla příležitost. Nikdy nevíme, jak se to bude vyvíjet, tak aby mě každý něco odehráno,“ myslí kouč Plzně Martin Šetlík už na další pokračování série.

Přehrát

00:00 / 00:00

Házenkáři Plzně vyhráli oba domácí zápasy a v dalším utkání na palubovce Lovosic můžou rozhodnout o zisku titulu

Lovosice totiž za stejné situace dokázaly nakonec otočit semifinále proti Brnu. Hráči Talentu ale nechtějí něco takového připustit.

„Určitě budou bojovat, aby nějaký zápas uhráli. Jsem ale překvapený z našeho mančaftu, jak šlape. Kluci podávají fantastické výkony a je vidět, že všichni jdeme za stejným cílem. Je to neskutečná síla a je těžké se proti tomu prosadit,“ říká Milan Škvařil.

I ze slov nejlepšího střelce druhého zápasu je slyšet, v jaké pohodě Plzeň je. Trenér Martin Šetlík ale zatím rozhodně druhý titul po sobě ještě neslaví.

„Prostě to bude řež. Bude to tvrdý, na hraně a nebude to jednoduchý, jako v Plzni. Budou doma, požene je publikum a budou se chtít vrátit,“ varuje plzeňský kouč a dodává ještě jednu důležitou věc.

„Asi všichni máme v paměti, že jsme to v Lovosicích vloni ukončili. I to si myslím, že by mohl být problém. Abychom moc nechtěli a neotočilo se to proti nám. Abychom to zvládli v hlavě,“ říká trenér házenkářů Plzně Martina Šetlík.

Třetí a možná poslední zápas finálové série se odehraje příští sobotu v Lovosicích.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme