Barcelona vyvrací nedávnou kritiku, do Mnichova jede pro postup do finále LM

Fotbalisté Barcelony se mohou stát znovu nejlepším klubem Evropy. Na dosah mají finále Ligy mistrů, ve kterém budou v případě postupu favoritem. Přitom jim už před časem řada odborníků přestávala věřit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Messimu obležení nevadí. V prvním zápase semifinále dal Bayernu 2 góly, na třetí přihrál

Messimu obležení nevadí. V prvním zápase semifinále dal Bayernu 2 góly, na třetí přihrál | Zdroj: Reuters

„První zápas byl těsný, rozhodly jen malé detaily a Bayern je vždy vyrovnaným soupeřem, kterého je velmi těžké porazit,“ říká opatrně obránce Barcelony Jordi Alba. Katalánský klub ale přijel do Mnichova s vítězstvím 3:0 z prvního zápasu.

Je to dva roky zpátky, co fotbalisté Bayernu v Lize mistrů naprosto deklasovali Barcelonu. V prvním semifinále zvítězili 4:0 a v tom druhém přehráli tým se zlomeným kouzelníkem Messim na lavičce 3:0.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nad obnovenou dominancí Barcelony se zamyslel reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Tohle že je nejlepší tým světa?“ ptali se mnozí jízlivě. Experti v nejrůznějších médiích obdivovali rychlý přímočarý styl německého klubu a ten katalánský pomalu odepisovali. Ještě minulý ročník jim mohl dát částečně zapravdu.

Jenže teď aby svá slova brali zpět. Messi a spol. kteří už měli mít podle mnohých to nejlepší dávno za sebou, zažívají opět fantastické období a také Bayernu, ještě nedávno tolik oslavovanému, to teď dokazují.

Mnichovskému velkoklubu se navíc v poslední době nedaří. Už 361 minut nevstřelil gól a proti Messimu a spol. mu budou chybět největší opory: Franck Ribéry a Arjen Robben.

První zápas vyhráli doma na Nou Campu o tři góly a všechno nasvědčuje tomu, že si v Bavorsku postup do finále s přehledem pohlídají. Zápas začíná ve 20 hodin a 45 minut. Druhá semifinálová odveta Realu Madrid s Juventusem je na programu zítra.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme