Kauza Kramný míří k soudu, státní zástupce podal obžalobu

Státní zástupce podal k soudu obžalobu na Petra Kramného, který je podezřelý, že na dovolené v Egyptě zavraždil svou manželku a dceru. K události došlo koncem července 2013 v hotelovém pokoji v egyptském letovisku Hurghada. Muž svou vinu odmítá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ostavský soud už dostal obžalobu na Petra Kramného (uprostřed)

Ostavský soud už dostal obžalobu na Petra Kramného (uprostřed) | Zdroj: ČTK

Státní zástupce zatím nechtěl obžalobu blíž komentovat.

Podle mluvčího mluvčí Krajského soudu v Ostravě Dalibora Zechy nyní soud posoudí, zda je podaná obžaloba v souladu se zákonem.

„Pokud předseda senátu shledá, že je možné nařídit v dané věci hlavní líčení, pak je k tomu lhůta tří měsíců od podání obžaloby,“ vysvětlil.

Podle vyšetřovatelů zabil muž svou manželku a dceru elektrickým proudem. Kramného advokátka Jana Rejžková je však přesvědčena, že co vyšetřovatelé zjistili, nedokazuje vůbec nic. „Absentují důkazy přímé a absentují i důkazy nepřímé,“ podotkla Rejžková.

Právnička pozůstalých Klára Long Slámová je opačného názoru.

„Ve spise se nacházejí nejen důkazy, které tomu nasvědčují, ale také to přímo dokazují. A já už jsem tuto skutečnost uváděla už před x měsíci, v době kdy jsem případ přebírala, kdy jsem měla možnost se seznámit se s tím spisovým materiálem, kde byly známy výsledky všech expertíz,“ uvedla Slámová.

Dá se tak předpokládat, že případné hlavní líčení bude od začátku soubojem o věrohodnost důkazů.

Martin Knitl, David Černý, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme