Barcelona přes porážku na půdě Bayernu postoupila do finále LM

Fotbalisté Barcelony se stali prvními finalisty Ligy mistrů. Katalánský klub sice v odvetě semifinále na půdě Bayernu Mnichov po dvou obratech prohrál 2:3, ale díky týden staré domácí výhře 3:0 slaví postup. Ve finále 6. června v Berlíně vyzve Barcelona lepší tým z dvojice Juventus Turín a Real Madrid, před středeční odvetou má italský celek náskok 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Barcelony si první červnovou sobotu zahrají finále Ligy mistrů

Fotbalisté Barcelony si první červnovou sobotu zahrají finále Ligy mistrů | Zdroj: ČTK

Třígólové manko z prvního duelu dokázala ve vyřazovací fázi Ligy mistrů v odvetě dosud otočit jen La Coruňa, která v roce 2004 vyřadila AC Milán. Bayern stále bez zraněných opor Robbena a Ribéryho mohl o něčem podobném snít jen v úvodu.

V sedmé minutě si naskočil na rohový kop Benatia a překonal Ter Stegena, který v soutěžním utkání inkasoval po dlouhých 645 minutách. Mnichovský klub dal v této sezoně LM už sedmý gól hlavou.

Barcelona porazila Bayern 3:0 a nakročila do finále Ligy mistrů

Číst článek

Barcelona ale za osm minut odpověděla a jasně ukázala, že nepřipustí podobný debakl jako před dvěma lety, kdy v Mnichově padla 0:4. Na vyrovnávací brance se podíleli všichni tři útočníci - Messi vysunul Suáreze a ten předložil balon Neymarovi, který jej pohodlně uklidil do prázdné branky.

Bayern byl v odvetě mnohem nebezpečnější než před týdnem na Nou Campu, ale neproměňoval šance. Neprosadili se Müller ani Lewandowski, a tak po půlhodině udeřila z rychlého brejku znovu Barcelona. Suárez obloučkem přihrál Neymarovi, který si zpracoval míč a střelou na přední tyč otočil skóre. Vstřelil svůj devátý gól v této sezoně Ligy mistrů.

Brankář Barcelony Marc-André ter Stegen v akci | Foto: ČTK/AP

Vyrovnat mohl ještě do pauzy Lewandowski, ale Ter Stegen zastavil jeho pokus na brankové čáře. Polský útočník se dočkal až v 59. minutě, kdy si obhodil Mascherana a technickou ranou k tyči z hranice vápna nedal hostujícímu gólmanovi šanci.

I když o postupujícím už bylo rozhodnuto, Bayern nesložil zbraně a v 74. minutě otočil stav. Z podobné pozice jako předtím Lewandowski se prosadil i Müller a Barcelona se tak ani tentokrát nedočkala výhry v Mnichově.

Na trávník se čtvrt hodiny před koncem dostal hostující Xavi, který jako první hráč v historii dosáhl na 150. start v Lize mistrů. Ve středu ho může dorovnat brankář Realu Madrid Iker Casillas.

Odveta semifinále fotbalové Ligy mistrů:

Bayern Mnichov - FC Barcelona 3:2 (1:2)
Branky: 7. Benatia, 59. Lewandowski, 74. Müller - 15. a 29. Neymar. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Collin (Angl.). ŽK: Rafinha, Thiago Alcántara, Lewandowski, Xabi Alonso, Rode - Rakitič, Pedro. Diváci: 70 000 (vyprodáno). První zápas: 0:3, postoupila Barcelona.

Sestavy:
Bayern: Neuer - Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat - Lahm (68. Rode), Schweinsteiger (87. Javi Martínez), Xabi Alonso, Thiago Alcántara - Müller (87. Götze), Lewandowski. Trenér: Guardiola.
Barcelona: Ter Stegen - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Rakitič (71. Mathieu), Busquets, Iniesta (75. Xavi) - Messi, Suárez (46. Pedro), Neymar. Trenér: Enrique.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme