Schůzka Kerry - Lavrov na postoji NATO k sankcím vůči Rusku nic nezměnila

Zrušení sankcí uvalených Evropou a státy NATO na Rusko zatím není podle šéfa americké diplomacie na pořadu dne. Na schůzce ministrů zahraničí Aliance v turecké Antalyi informoval John Kerry své kolegy o jednání s ruským ministrem Sergejem Lavrovem a prezidentem Vladimirem Putinem v Soči. Severoatlantická aliance trvá na dodržování podmínek příměří na východě Ukrajiny dohodnutých loni v září v Minsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr zahraničí USA John Kerry na zasedání NATO v Antalyi

Ministr zahraničí USA John Kerry na zasedání NATO v Antalyi | Zdroj: Reuters

„Nedáváme přednost sankcím, ale zůstanou v platnosti, protože se snažíme dosáhnout míru, který si každý na Ukrajině přeje,“ prohlásil Kerry na schůzce ministrů zahraničí zemí NATO.

Šéf americké diplomacie doufá, že prezident Putin a proruští separatisté budou spolupracovat s ukrajinskou vládou, aby naplnili dohody o příměří a situace se začala řešit.

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg zopakoval výzvu Rusku, aby přestalo podporovat separatisty na východě Ukrajiny a stáhlo odtamtud veškeré své síly.

Takzvané rodinné foto ze schůzky ministrů zahraničí zemí NATO v Antalyi | Foto: Pavel Novák

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme