Juventus postoupil do finále LM, v Madridu mu stačila remíza 1:1

Druhým finalistou letošního ročníku fotbalové Ligy mistrů se stal turínský Juventus. V odvetě semifinále na stadionu Realu Madrid uhrál remízu 1:1, která mu stačila k postupu. 6. června se o titul utká v Berlíně s Barcelonou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Morata byl po rozhodujícím gólu v obležení spoluhráčů, gól proti svému bývalému týmu ale neslavil

Morata byl po rozhodujícím gólu v obležení spoluhráčů, gól proti svému bývalému týmu ale neslavil | Zdroj: Reuters

Juventus přijel do Madridu s vítězstvím 2:1 z úvodního zápasu a měl i první velkou šanci odvety, Vidalovu střelu z 25 metrů ale vytěsnil gólman Casillas.

Ve 22. minutě se náskok Italů rozplynul. Po kontaktu Chielliniho s Rodríguezem odpískal švédský rozhodčí Eriksson pokutový kop, který Ronaldo tvrdou střelou pod břevno proměnil. Další šance královského klubu v prvním poločase pak zastavil Buffon či boční síť jeho branky.

Zaplněný stadion Santiaga Bernabéua 13 minut po přestávce umlčel Álvaro Morata. Útočník Juventusu se ve velkém vápně dostal k ledabyle odvrácenému centru a prostřelil Casillase. Svou branku ale, stejně jako v prvním zápase, neslavil.

Real měl přes půl hodiny, aby si vynutil minimálně prodloužení, obrovskou šanci měli Rodríguez i Bale, oba ale mířili těsně nad branku. Casillas se na druhé straně zaskvěl proti tutovým šancím Marchisia a Pogby.

Do konce zápasu žádný gól nepadl a po remíze 1:1 postupuje Juventus Turín díky týden staré výhře na vlastním hřišti.

Španělské finále mezi Barcelonou a Realem Madrid se odehraje 6. června v Berlíně. O titul v nejprestižnější evropské soutěži se obě mužstva v přímém souboji utkají poprvé. Barcelona je se třemi triumfy nejúspěšnějším týmem poslední dekády. Juventus se do finále dostal po 12 letech.

Odveta semifinále fotbalové Ligy mistrů:
Real Madrid - Juventus Turín 1:1 (1:0)
Branky: 23. Ronaldo z pen. - 57. Morata. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). ŽK: Isco, Rodríguez - Tévez, Lichtsteiner. Diváci: 79 000. První zápas: 1:2, postoupil Juventus.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme