Farage zavádí v UKIPu kult osobnosti, stěžují si straničtí prominenti

Ve vedení euroskeptické Strany pro nezávislost Spojeného království (UKIP) nastal rozkol. Někteří straničtí prominenti obvinili předsedu Nigela Farage, že nastolil v protiimigrační formaci kult osobnosti. Požadují proto, aby vedení UKIPu převzal někdo jiný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nigel Farage, předseda euroskeptické strany UKIP

Nigel Farage, předseda euroskeptické strany UKIP | Zdroj: Reuters

„Nigel Farage se změnil ve zlostného, nedůtklivého a agresivního muže, pod jehož vedením UKIP vypadá jako kult osobnosti,“ zaútočil na vlastního předsedu v Timesech šéf volební kampaně UKIPu a europoslanec Patrick O'Flynn.

K němu se přidali další členové vedení UKIPu, jako třeba místopředsedkyně Suzanne Evansová nebo jediný poslanec strany zvolený do Dolní sněmovny Douglas Carswell.

Carswell se s Faragem dostal do sporu, protože odmítá převzít a použít plnou částku od státu, která UKIPu podle voličských hlasů náleží.

Podle Guardianu je v plném proudu pokus o svržení stranického předsedy, který po neúspěchu ve volbách rezignoval, ale posléze svou demisi stáhl.

Jiří Hošek, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme