Sevillu ve finále Evropské ligy překvapivě vyzve Dněpropetrovsk

Fotbalisté Sevilly budou obhajovat triumf v Evropské lize. V semifinálové odvetě porazili Fiorentinu na jejím hřišti 2:0 a v součtu s úvodní výhrou 3:0 jednoznačně postoupili do finále. V něm se 27. května ve Varšavě utkají překvapivě s Dněpropetrovskem, který vyřadil favorizovanou Neapol po výsledcích 1:1 a 1:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dněpru zařídil účast ve finále Evropské ligy jediným gólem v odvetě s Neapolí Selezněv

Dněpru zařídil účast ve finále Evropské ligy jediným gólem v odvetě s Neapolí Selezněv | Zdroj: Reuters

Pro Dněpropetrovsk byl historickým úspěchem už postup do semifinále, ale tým s českým gólmanem Janem Laštůvkou na lavičce a zraněným Ondřejem Mazuchem na soupisce se s tím nespokojil a vytáhl se i na Neapol. Hrdinou se stal útočník Jevgenij Selezňov, který nejprve zařídil remízu 1:1 v Itálii a v dnešní odvetě vstřelil postupový gól.

Neapol sice měla první velkou šanci, ale Higuaína skvěle vychytal brankář Bojko. Také Selezňov první šanci nevyužil, v 58. minutě si však počínal výborně v pokutovém území, po centru Konopljanky vyhrál hlavičkový souboj a zády k brance usměrnil míč mimo dosah gólmana.

Neapol zabrala a snažila se alespoň vyrovnat a vynutit si prodloužení, ale Dněpropetrovsk se za silného deště ubránil a vybojoval senzační postup. Dosud přitom nemá ani ukrajinský titul, loni byl druhý. Dvakrát ligový triumf slavil ještě v dobách Sovětského svazu.

Druhé semifinále bylo jasnou záležitostí. Sevilla rozhodla už v prvním zápase a v odvetě si postup v klidu hlídala. Zvlášť když ve 22. minutě poslal před branku přízemní centr z přímého kopu Banega a kanonýr Bacca zblízka dostal míč do sítě.

O pět minut později po další hezké kombinaci doklepl zblízka Carrico a bylo vše jasné. Aktivní Fiorentina měla tlak a mohla alespoň snížit, ale Iličič ve druhé půli neproměnil penaltu, když branku překopl.

Semifinále fotbalové Evropské ligy - odvety:

Fiorentina - Sevilla 0:2 (0:2)
Branky: 22. Bacca, 27. Carrico. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.). ŽK: Pizarro, Savič, Valero - Banega. První zápas: 0:3, postoupila Sevilla.

Dněpropetrovsk - Neapol 1:0 (0:0)
Branka: 58. Selezňov. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Matos, Fedeckij, Selezňov, Kankava, Nascimento, Bojko - Gabbiadini, Ghulám, Callejón. První zápas 1:1, postoupil Dněpropetrovsk.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme