Na post ředitele Agentury pro sociální začleňování kandiduje 7 zájemců

O pozici nového ředitele Agentury pro sociální začleňování má zájem 7 uchazečů. Přihlásili se do výběrového řízení, které vypsal Úřad vlády. O tom, kdo agenturu povede, rozhodne tříčlenná výběrová komise.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad vlády České republiky

Úřad vlády České republiky | Foto: Tomáš Adamec

„Prvního člena jmenuje zástupce vedoucího Úřadu vlády,“ řekla ke složení výběrové komise mluvčí ministra pro lidská práva Jarmila Balážová.

„Dalšího navrhne ministr Dienstbier a třetím členem komise bude externí odborník specializující se na sociální vyloučení.“

„Příští pátek, nejpozději začátkem dalšího týdne, by mělo být už známo jméno nového ředitele, nebo ředitelky agentury,“ dodala Balážová.

Vztahy agentury s ministerstvem vyostřilo nedávné odvolání ředitele Martina Šimáčka, který ji vedl od února 2009.

Instituce v současnosti spadá pod ministra pro lidská práva a legislativu Jiřího Dienstbiera z ČSSD, mnoho jejích členů se ale chce osamostatnit.

Většina zaměstnanců začala v pondělí stávkovat. Protest o den později přerušila do jednání s premiérem, které se má být v úterý 19. května.

Ondřej Látal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme