Volejbalová reprezentace se připravuje na Světovou ligu a cílem je postup do Final Four

Postup ze skupiny Světové ligy a podobný úspěch na mistrovství Evropy. To jsou smělé letní cíle, o kterých mluví trenér české volejbalové reprezentace Zdeněk Šmejkal, který tým připravuje v Českých Budějovicích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českou volejbalovou reprezentaci povede dosavadní asistent Zdeněk Šmejkal

Českou volejbalovou reprezentaci povede dosavadní asistent Zdeněk Šmejkal | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

Trenér Zdeněk Šmejkal chtěl v hráčích probudit fyzické síly, které cestou v sezoně ve svých klubech logicky poztráceli. Dril v tréninku je nevyhnutelný. Kormidelník národního týmu chce svůj tým nasměrovat k vysokým cílům.

„Chceme navázat na slušné výsledky z loňského roku a chceme se poprat o postup ze skupiny do Final Four.“ Šmejkalův názor do puntíku schvalují také opory týmu. Třeba blokař francouzského Rennes Aleš Holubec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chceme se poprat o postup ze skupiny do Final Four, říká trenér české volejbalové reprezentace Zdeněk Šmejkal

„S trenérem se shodneme. Všichni víme o síle Francouzů, to jsou favorité.“ A k Francii ještě je třeba připočítat nevyzpytatelnost Jižní Korey a houževnatost Japonců. Aleš Holubec si ale troufne na každého soupeře.

„S Japonci jsme hráli minulé léto, Jižní Koreu jsme měli ve skupině ve Světové lize. Odrazil bych se od prvních zápasů v Japonsku a Jižní Koreji. Kybychom to navíc urvali ve Francii, tak by to byl výborný vstup,“ říká Holubec.

Světová liga začne v průběhu posledního květnového víkendu zmiňovanými dvojzápasem v Japonsku. Do té doby ještě Šmejkalův tým odehraje dva přípravné duely s Íránem, který má ve svých řadách jednoho z nejlepších nahrávačů na světě Maroufa a na mistrovství světa skončili šestí.

„To je kvalitní soupeř skoro na úrovni Francie. Jsou podobně šikovní a pro nás to bude výborná prověrka před Světovou ligu.“

 

Reprezentace mužů se připravuje na přátelská utkání s Íránem a následnou Světovou ligu v Českých Budějovicích. Kompletní fotogalerie z jejich tréninku je k vidění na www.svetovaliga.cz.

Posted by Český volejbalový svaz on 13. květen 2015

Trenér Šmejkal si v průběhu sezony udělal jasno v tom, kdo bude letos českou republiku na vrcholných akcích reprezentovat.

„Máme danou osmnáctku lidí, se kterou nechceme hýbat. Pokud by přišla nějaká zranění, tak bychom měli odehrát Světovou ligu v nejsilnějším složení a už se připravovat na Evropu,“ uzavřel Zdeněk Šmejkal.

Kamil Jáša, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme