Házenkáři Plzně obhájili mistrovský titul, v Lovosicích vyhráli i třetí utkání

Házenkáři Plzně obhájili mistrovský titul. Ve finálové sérii extraligy porazili Lovosice 3:0 na zápasy, poslední výhru si dnes poměrem 22:21 připsali v soupeřově hale. Rozhodl čtyřiačtyřicetiletý brankář Radek Motlík, který v poslední sekundě chytil Pavlu Chroustovskému sedmimetrový hod.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házenkáři Plzně obhájili mistrovský titul, ve finále porazili Lovosice 3:0 na zápasy

Házenkáři Plzně obhájili mistrovský titul, ve finále porazili Lovosice 3:0 na zápasy | Zdroj: ČTK

Západočeši vyhráli extraligu počtvrté, navíc mají i jeden československý titul.

Plzeň v minulém týdnu vyhrála oba domácí zápasy osmibrankovým rozdílem, jenže v Lovosicích vyšel úvod zápasu mnohem lépe jejímu soupeři.

Domácí celek vedl po dvaceti minutách hry 9:4, pak ale Plzeňští začali jeho náskok pomalu snižovat. V poločase ztráceli už jen dvě branky, v 35. minutě pak Fořt ze sedmimetrového hodu vyrovnal na 13:13.

To ale lovosické hráče nabudilo, další čtyři góly vstřelili oni a Plzeň musela znovu dotahovat. Sedm minut před koncem Tonar srovnal na 19:19, hostům se rozchytal Motlík a v 58. minutě je Milan Škvařil dostal poprvé do vedení. Tentýž hráč pak byl i autorem rozhodující branky na 21:22.

Poslední útok měli domácí, jenže Sýkora z křídla Motlíka nepřekonal a Motl byl faulován. K sedmičce se v poslední sekundě postavil Chroustovský, ale Motlíka neprostřelil.

Finále play off extraligy házenkářů - 3. zápas:
Lovosice - Plzeň 21:22 (12:10), konečný stav série 0:3.

 

Pohár a medaile pro vítěze extraligy. Jak se vám líbí?

Posted by Talent Plzeň - házená (oficiální stránka) on 15. květen 2015

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme