Kábulem otřásl výbuch. Útok zřejmě mířil na konvoj NATO

Afghánským hlavním městem dnes otřásla exploze. Podle prvních zpráv z policejních zdrojů šlo o sebevražedný atentát. Terčem měl být konvoj sil NATO. Při výbuchu v Kábulu zahynuli nejméně tři civilisté, uvedla agentura AP.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Při výbuchu v Kábulu bylo zřejmě poškozeno jedno vojenské vozidlo a dvě civilní auta

Při výbuchu v Kábulu bylo zřejmě poškozeno jedno vojenské vozidlo a dvě civilní auta | Zdroj: Reuters

Nálož explodovala u hlavního kontrolního stanoviště v době, kdy po silnici ke kábulskému letišti jel zahraniční konvoj. Oznámil to podle agentury AFP zástupce mluvčího afghánského ministerstva vnitra Nadžíb Daniš.

Upřesnil také, že bylo poškozeno jedno vojenské vozidlo a dvě civilní auta. K odpovědnosti za útok se zatím nikdo nepřihlásil.

Tento týden nejde o první konflikt. Ve středu večer obsadili zřejmě ozbrojenci z hnutí Taliban jeden z kábulských hotelů. Při zásahu afghánských bezpečnostních složek zahynulo nejméně 14 lidí, z toho devět cizinců.

Afghánský policista nese může zraněného během exploze v Kábulu | Foto: Reuters

ČTK, Anna Jadrná, Štěpán Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme