Pořád hrajeme v obrovské konkurenci o medaili, říká trenér Růžička

Čeští hokejisté budou hrát znovu po roce zápas o třetí místo na mistrovství světa. Vloni v běloruském Minsku zbylo na český tým po prohře se Švédskem čtvrté místo. Letos je soupeř jiný, Spojené státy, ale motivace před domácím publikem o to větší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička

Vladimír Růžička | Foto: ČRo

Po prohraném semifinále je ale vždy těžké nasbírat síly do posledního zápasu turnaje.

„V každém případě si myslím, že mužstvo, které prohraje, bude zklamaný. Věřím, že hráči udělají maximum a zabojujeme,“ věří trenér Vladimír Růžička.

Jako hráč má dva bronzy z mistrovství světa, na konci osmdesátých let se ale nehrálo play off a o medailistech se rozhodovalo ve finálové skupině. Dlouhá léta už ale rozhoduje o bronzové medaili jeden zápas.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před domácími diváky je motivace neuvěřitelně velká,“ říká před zápasem o bronzové medaile Michal Vondrka

„Je to o vůli. Musíme se vrátit do toho, že turnaj pokračuje. Máme šanci zabojovat o medaili. I když jsme malinko doufali, že budeme hrát o zlato, tak se musíme smířit s tím, že hrajeme o bronz. Pořád je to v obrovské konkurenci medaile.“

Vladimír Růžička doufá, že po loňském čtvrtém místu jeho tým zápas o bronz zvládne. Někdy se říká, že je těžké najít motivaci pro takový duel. Michal Vondrka s tím má bohaté zkušenosti, jednou mu to vyšlo, naposledy ne.

Ale po prohraném semifinále nemá problém začít hned myslet na boj o bronz.

„Těšíme se. Budu hrát o třetí místo potřetí a vidina medaile je obrovská. Před domácími diváky by se nám to líbilo hodně, motivace je neuvěřitelně velká,“ vysvětluje Michal Vondrka, držitel bronzové medailie z roku 2012.

Češi měli o 4 hodiny více času na odpočinek než Spojené státy, které podlehly v druhém semifinále Ovečkinem posílenému Rusku 0:4. A jestli by byl lepší soupeř právě silné Rusko nebo nevyzpytatelní Američané, to prý není potřeba nějak rozebírat.

Češi si únavu nepřipouští a hlavně kvůli fanouškům chtějí bronz

Číst článek

„V téhle fázi turnaje už je to jedno, už si nevyberete. Máme pořád možnost hrát o medaili, věřím, že se na to připravíme a budeme hrát líp,“ doufá obránce Michal Jordán.

Pokud český tým zopakuje výkon z úvodních minut semifinále, bude mít velkou šanci dosáhnout na domácím šampionátu na vysněnou medaili.

Utkání o bronz mezi Českem a Spojenými státy začne v 16:15 a celé ho budeme vysílat živě na Radiožurnálu nebo na streamu Český rozhlas Sport na webu zprávy.rozhlas.cz. Stejně jako večerní finále Kanada - Rusko, které začne ve 20:45 hod.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme