S koncem Premier League se blíží konec Petra Čecha v Chelsea, kam zamíří?

S blížícím se koncem sezóny v anglické Premier League se zřejmě blíží také konec spojení, které fungovalo celé desetiletí. Petr Čech se zaraduje se spoluhráči z Chelsea nad svou už čtvrtou trofejí pro vítěze anglické ligové soutěže a pak se s nimi pravděpodobně rozloučí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace, Petr Čech

Fotbalová reprezentace, Petr Čech | Foto: Filip Jandourek

Kam po jedenácti letech na Stamford Bridge zamíří, je už od loňska oblíbeným tématem hospodských i mediálních hovorů. Stále to není jasné, ale dá se odhadnout, které varianty jsou možné a které nesmyslné.

Vylučovací metodu můžeme zahájit asi tou nejzásadnější podmínkou - po zkušenosti z této sezóny, kdy Petr Čech ztratil v Chelsea po deseti letech kvůli příchodu Belgičana Curtoise své výsostné postavení, hledá klub, kde bude evidentní jedničkou a kde se nepotká s dalším gólmanem světové extratřídy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brankář české fotbalové reprezentace Petr Čech po skončení sezóny v Premier League pravděpodobně opustí Chelsea, ale kam povedou jeho kroky ještě není jisté.

„Nejsem zastáncem toho, aby se dva takoví brankáři střetli v jednom mužstvu. Když pak nemáte mužstvo dostatečně pod kontrolou, tak najednou můžou vzniknout problémy.“

Jinými slovy, stávající situace v Chelsea je podle brankářského lektora a metodika FIFA Alexandra Vencela značně nestandardní, i když Petr Čech si celý rok dává pozor, aby se vůči svému mladému konkurentovi ani náznakem neprojevil neloajálně.

Na druhou stranu několikrát zopakoval, že další sezónu v podobném režimu už neskousne a od klubu má povolení jednat o svém přestupu jinam, i když mu smlouva skončí až za rok. Zájemci ale nebude stačit jen vyplatit 10 milionů liber, které požaduje Chelsea.

Nový klub musí být pochopitelně po všech stránkách atraktivní i pro Čecha. A tahle část vylučovací metody může být i docela zábavná, zvlášť když je po ruce Vencelův suchý humor.

„Určitě nepůjde chytat do Kostariky ani do arabských krajin, tam brankáře nechtějí. Bude to velký klub, ale těch není mnoho. Hovořilo se o PSG, můžeme mluvit o Anglii, Německu, Itálii. Španělsko si nemyslím, protože tam žádný klub brankáře hledat nebude,“ uvažuje Alexander Vencel.

 

Petr was not at the squad for Liverpool game due to the injury from training.

Posted by Petr Čech on 10. květen 2015

„Určitě nepůjde do Holandska, ani do Belgie. Stejně tak nepůjde na Slovensko ani do Makedonie. Třeba vyhraje Amerika, proč ne? Budeme překvapení, až ho vezmou New York Red Bulls.“

Klíčové datum je 24. květen, tedy příští neděle, kdy končí Premier League a v Anglii se začne čile obchodovat, což se bude skoro jistě týkat i Petra Čecha. Oficiálně je možné přestup zaregistrovat počínaje 1. červencem.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme