Budějovice s Hradcem opouštějí fotbalovou Synot ligu

Dvě kola před koncem je jasno o sestupujících týmech z nejvyšší fotbalové soutěže. V soubojích o naději neuspěli hráči Českých Budějovic ani Hradce Králové. Obě mužstva opouštějí Synot ligu po jediné sezoně mezi elitou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budějovičtí fotbalisté na Bazalech bojovali, i tak sestupují

Budějovičtí fotbalisté na Bazalech bojovali, i tak sestupují | Zdroj: ČTK

Liberecký Slovan smetl šance fotbalistů Hradce velmi rychle. Po 12. minutách se po standardní situaci trefil Miloš Karašik, neuplynula ani čtvrthodina, když se prosadil i Šural a chytrým zakončením z úhlu rozhodl o osudu obou týmů.

Liberec se po nepovedené sezoně zachránil a ještě může vybojovat vítězství v Poháru FAČR, zato černobílí nejvyšší soutěž opouští.

Ostravský Baník v domácím prostředí rychle vedl, ale českobudějovické Dynamo do 20. minuty otočilo zápas a vedlo 2:1. Ještě do poločasu ale vyrovnal domácí Šašinka.

Na Bazalech padlo celkem 7 branek, tu rozhodující vstřelil v 89. minutě Davor Kukec. I Baník tak má na 12. místě tabulky nedostižný náskok na sestupující duo.

Jistotu záchrany získala také pražská Slavia, která v pražském souboji porazila Duklu 2:0.

Zápasy týmů z horní poloviny tabulky skončily remízami. Příbram vedla v Teplicích po hrubce brankáře Grigara, za žlutomodré ale vyrovnal Potočný a Severočeši stále ztrácí na páté místo, které může znamenat místo v pohárové Evropě, 3 body.

Třetí Jablonec prohrával v Mladé Boleslavi po brance Magery v úvodu, po dvaceti minutách druhého poločasu vyrovnal Mingazov a uchoval Baumitu naději na druhé místo.

28. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Baumit Jablonec 1:1 (1:0)
Branky: 13. Magera - 69. Mingazov. Rozhodčí: Královec - Kotík, Nádvorník. ŽK: Křapka, Ščuk, Bartl - Greguš. Diváci: 1570.

Slavia Praha - Dukla Praha 2:0 (1:0)
Branky: 36. Kenija, 90. Červenka. Rozhodčí: Příhoda - J. Paták, Jiřík. ŽK: Kenija, Mikula, Latka - Marek Hanousek, Považanec, Beauguel. 3331.

Baník Ostrava - Dynamo České Budějovice 4:3 (2:2)
Branky: 5. Sivrič, 44. Šašinka, 74. Frydrych, 89. Kukec - 16. Kalod, 19. Janotka, 72. Machovec. Rozhodčí: Paták - Kordula, Mokrusch. ŽK: Sukup, Helešic - Novák, Podstavek, Funda. Diváci: 1402.

Slovan Liberec - FC Hradec Králové 2:0 (2:0)
Branky: 11. Karišik, 25. Šural. Rozhodčí: Proske - Wilczek, O. Černý. ŽK: Karišik - P. Černý. Diváci: 3529.

FK Teplice - 1. FK Příbram 1:1 (0:1)
Branky: 51. Potočný - 45. Matějů. Rozhodčí: Jílek - Hájek, Fišer. ŽK: Ljevakovič - Suchan, Zápotočný, Matějů. Diváci: 2036.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme