Přestřelku motorkářských gangů nepřežilo v Texasu nejméně devět lidí

Nejméně devět lidí zemřelo v Texasu ve městě Waco při potyčce motorkářských gangů. Dalších 18 lidí bylo zraněno. Přestřelka vypukla v restauraci, kde byly v té době desítky lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie šetří přestřelku motorkářů v areálu nákupního centra v texaském městě Waco

Policie šetří přestřelku motorkářů v areálu nákupního centra v texaském městě Waco | Zdroj: ČTK

V restauraci Twin Peaks Sports Bar and Grill se sešli členové několika motorkářských gangů, měli prý jednat o vymezení vlivu a území. Ještě před začátkem schůzky ale došlo k malé roztržce.

Jak informoval reportér CNN, napětí bylo cítit už před restaurací. Motorkáři se podle něho nepohodli kvůli parkovacím místům.

V restauraci to začalo pěstmi, noži a skončilo střelbou. Osm lidí zemřelo na místě, devátý podlehl zraněním v nemocnici.

Návštěvníci a personál restaurace se během toho schovali do mrazicích prostorů a tam zůstali, dokud je bezpečně nevyvedla policie.

Svědci popisují restauraci jako válečnou zóny, policisté zase tvrdí, že takový masakr za svou kariéru ještě nezažili.

Celé akce se zúčastnilo okolo pěti gangů. Policie ale zatím žádný z nich neidentifikovala, i když na parkovišti zůstala spousta motorek.

V některých médiích se objevují informace o tom, že bezpečnostní jednotky na místě zabavily desítky zbraní, to ale zatím nikdo z texaských úřadů nepotvrdil.

mkp, Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme