Horváth jako aktivní fotbalista končí. Jsem na vrcholu a šťastný, svěřil se

I nepotřební a odložení fotbalisté ještě mohou zažít velká sportovní vítězství a vidět je to i na životním příběhu Pavla Horvátha. Před časem se ho zbavila Sparta, takže i díky tomu mohl prožít báječná léta v Plzni. S tamní Viktorií teď slaví třetí ligový titul, a s hráčskou kariérou se tak loučí v nejlepším možném okamžiku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský záložník Pavel Horváth oslavuje zisk mistrovského titulu

Plzeňský záložník Pavel Horváth oslavuje zisk mistrovského titulu | Zdroj: ČTK

Když se Pavel Horváth rozcvičoval u postranní čáry, aby napůl zdravý a napůl zraněný za rozhodnutého stavu naskočil alespoň na několik minut do ligového zápasu s Jihlavou, aplaudovali mu lidé podobným způsobem jako krátce předtím hokejoví fanoušci na šampionátu v Praze Jaromíru Jágrovi.

Byl to duel, po kterém fotbalisté Plzně získali mistrovský titul, a pro čtyřicetiletého záložníka zřejmě úplně poslední.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přišel jako nepotřebný hráč, odchází jako trojnásobný šampion. Fotbalista Pavel Horváth je jednou z nejvýraznějších tváří mistrovské Plzně

„Můj zdravotní stav není takový, abych mohl alespoň na nějaký delší časový úsek nastoupit, ale za přivítání jsem rád. Měl jsem už ne na krajíčku, ale za krajíčkem a bylo to hodně příjemné,“ svěřil se Českému rozhlasu Horváth.

Před plzeňskou šatnou vtipkoval, i piva už se teď může napít bez omezení. A když si doušek mistrovského nápoje náležitě vychutnal, potvrdil to, na co už se delší dobu připravoval.

„Dá se říct, že odcházím na vrcholu. Byť jsem toho opravdu tolik neodehrál, pohár si za 14 dní zvednu a tím skončím s aktivní kariérou, takže pravděpodobně odcházím úplně nejšťastnější, jak to jde. Lepší konec jsem si ve 40 letech asi nemohl představovat.“

Titul pro Čišu! Vítěznou atmosféru ve Štruncových sadech ovládly slzy dojetí

Číst článek

Pavel Horváth tak jako aktivní fotbalista končí. Sice není vyloučené, že se ještě jednou takto na závěr fanouškům v ligovém zápase ukáže, až budou hrát za dva týdny Viktoriáni v posledním kole doma s Příbramí a přeberou mistrovský pohár, ale to už by byla definitivní soutěžní tečka.

Na charakter klíčového hráče Pavla Horvátha v Plzni hodně spoléhal zatím nejúspěšnější trenér Viktorie Pavel Vrba podepsaný pod dvěma tituly a dvěma účastmi v Lize mistrů. Jako svou prodlouženou ruku využíval zkušeného „mazáka“ i Miroslav Koubek, který teď dovedl Viktorii ke třetímu titulu během posledních pěti let.

Slavnostní konec přijde na řadu ještě o pár dní později, přesně 2. června, kdy bude mít čtyřicetiletý záložník ve Štruncových sadech rozlučku.

„Bude to pro mě těžké, ale doufám, že alespoň něco odběhám, nějaké přihrávky dám a že si tady ještě trošku zablbneme a bude to fajn,“ věří.

A pak už nastane ryze funkcionářská kariéra Pavla Horvátha, který už v této sezoně plnil z velké části roli nehrajícího kapitána. Co konkrétně to bude, se zatím neví, ale že to bude v Plzni, je jisté.

„Určitě se tady budu pohybovat. Roli mám určenou, ale zatím to ještě nebudeme říkat,“ uzavírá Pavel Horváth.

Jaroslav Plašil, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme