Pražské schody ovládl Hynek, Kulhavého zabrzdily technické problémy

Dvaadvacátý ročník Pražských schodů ovládl Kristián Hynek. Dnes 35letý specialista na maratony na horských kolech vyhrál o 41 sekund před Španělem Hermidou a další půlminutu ztratil Jan Škarnitzl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristián Hynek se raduje v cíli exhibičního závodu Pražské schody

Kristián Hynek se raduje v cíli exhibičního závodu Pražské schody | Zdroj: ČTK

„Konečně se mi podařil start a byl jsem hned na špici. Velmi rychle se to vyselektovalo a brzy jsme zůstali v čele s Jardou Kulhavým. Neustále jsme zvyšovali náskok, ale pak rozhodl jeho technický problém,“ popsal závod Hynek.

Když se vrátíte k problémům Jaroslava Kulhavého, chtěl jste na něj počkat nebo jste pokračoval ve stejném tempu?

Přehrát

00:00 / 00:00

Exhibiční závod horských kol Pražské schody ovládl Kristián Hynek, Jaroslava Kulhavého zabrzdily technické problémy

V první fázi jsem malinko zvolnil, protože jsem nechtěl vyhrát zásluhou jeho defektu. Když jsem pak viděl, že se ke mně nepřibližuje, tak jsem se vrátil do tempa, kterým jsem jel předtím.

Už jste tady obsadil páté, čtvrté, třetí i druhé místo a chybělo vám to první. Měl jste před letošním startem speciální motivaci?

Máme s týmem jiný priority, ale pro mě osobně je to srdeční záležitost. Je tady spousta rodinných příslušníků a kamarádů, takže se chci ukázat a dávám do závodu všechno. Ale v sezoně není prostor, abych se na tento závod speciálně připravoval. Naprostou prioritou je mistrovství světa na konci června v maratonu v italské Val Gardeně.

Pražské schody, exhibiční závod na horských kolech:
1. Hynek (Topeak Ergon) 1:03:41, 2. Hermida (Šp./Multivan Merida) -41, 3. Škarnitzl (Sram Mitas Trek) -1:11, 4. Gutiérrez (Šp./Trek Factory) -1:40, 5. Ulman (Česká spořitelna-Accolade) -1:49, 6. Lakata (Topeak Ergon) -2:34.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme