Osobní vlaky v Německu jezdí sporadicky, strojvedoucí opět stávkují

Strojvedoucí v Německu rozšířili od dvou hodin ráno stávku z nákladní i na osobní dopravu. Vedení Německých drah proto sestavilo krizový jízdní řád, podle kterého pojede pouze třetina páteřních spojů. Také regionální doprava je z velké části ochromená. Vlaky z Prahy do Hamburku budou končit už v Drážďanech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odbory strojvedoucích DB oznámily další stávku

Odbory strojvedoucích DB oznámily další stávku | Zdroj: Reuters

Jednání mezi odbory strojvedoucích a vedením drah jsou ve slepé uličce už několik měsíců. Obě strany se nedokážou dohodnout ani na mediátorovi, který by jim pomohl spor rozsoudit.

Mezi Němci v pořadí už devátá stávka žádné nadšení nevzbuzuje. Kdo může, pojede do práce autem. Autobusové společnosti opět hlásí větší zájem o jízdenky.

Na dálnicích bude proto v následujících dnech podle očekávání i zkušenosti hustý provoz. Kdy stávka skončí, odboráři zatím neprozradili.

Na vlakovém nádraží v Chebu informuje o stávce německých strojvůdců velkoplošná obrazovka. Ovlivněna jsou pouze spojení do Norimberku – spěšné spoje nejedou, nahrazují je vlaky jiných německých regionálních dopravců.

Zdeněk Trnka, Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme