Země se v Nepálu opět lehce zatřásla. Místní ale strach nemají

Kolem 11. hodiny středoevropského času zasáhly Nepál další slabší otřesy půdy. Podle reportéra Českého rozhlasu Ľubomíra Smatany, který pobývá v Káthmándú, byly dva a trvaly jen velmi krátce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V nepálské vesnici Simthali spadla asi čtvrtina domů, další jsou poničené

V nepálské vesnici Simthali spadla asi čtvrtina domů, další jsou poničené | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

„Zachvěl se hotel, zachvěl se mi žaludek a stejně jako ostatní jsem vyběhl z budovy. Dál už se nic nedělo, lidé se tu hlasitě dohadovali, kolikátý už je to otřes,“ popisoval zpravodaj Českého rozhlasu.

Asi 30letý muž poznamenal, že se ničeho nebojí. Otřesů už prý zažil mnoho a tento byl velmi slabý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z Káthmandú se přihlásil reportér Českého rozhlasu Lubomír Smatana

Dodal, že jeho dům je stejně napůl zbořený, takže venku ve stanu bude v noci spát klidně. Možná se prý ale půjde podívat, jak jsou na tom jeho sousedé.

Obyvatelé zasažených oblastí nepředpokládají, že slabé zemětřesení způsobí nějaké škody. Na podobné chvění si prý už pomalu zvykají a neberou to nijak tragicky.

Zemětřesení zasáhlo nepálské Simthali v době vrcholících žní

Číst článek

Zemětřesení poničilo koncem dubna na 240 tisíc domů po celém Nepálu. Do země sice proudí humanitární pomoc, do odlehlých oblastí se ale dostává pomalu. Český rozhlas proto vyhlásil sbírku Pomáhejte s námi Nepálu.

Můžete přispět libovolnou částkou na účet Nadačního fondu ČRo: 200 99 99 200/0300, nebo pomoci dárcovskou SMS zprávou v hodnotě 30 korun, kterou odešlete ve tvaru: DMS (mezera) PRONEPAL na číslo 87777. Obdarovaný obdrží 28,50 Kč. Více informací na www.darcovskasms.cz.

Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme