Josef Masopust má znovu míč u nohy, vrátil se k jeho soše na Julisce

V březnu letošního roku někdo ukradl ze sochy Josefa Masopusta na Julisce bronzový míč. Ode dneška už je ale socha českého fotbalisty 20. století a držitele Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy zase kompletní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Socha Josefa Masopusta i s navráceným míčem

Socha Josefa Masopusta i s navráceným míčem | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Věříme, že to nikdo neudělal ze zlého úmyslu, spíš nějaký sběratel. Máme radost, že dnes můžeme sochu obnovit v původní kráse,“ těší Jiřího Horu, předsedu Klubu přátel Josefa Masopusta, kterému socha na Julisce patří.

„Je to nepříjemnost, když se socha poškodí, ale pozitivní je, že nám nikdo neukradl Pepika Masopusta. To, že jsme mohli míč instalovat znovu, byla pěkná záminka, abychom se znovu sešli a připomněli, že jsme sochu instalovali před třemi lety,“ vzpomíná.

Přehrát

00:00 / 00:00

U doplnění Sochy Josefa Masopusta na Julisce nechyběl ani reportér ČRo Jan Kaliba

Sebrat míč od nohy bronzovému odlitku Josefa Masopusta nebylo žádné hrdinství, těžší bylo připravit o míč českou fotbalovou legendu na hřišti v dobách jeho největší slávy.

„Jemu míč jen tak neukradli, to ho bafnul a mazal. Tady se ztratil přes noc, to už byl asi unavený z fotbalu a v těch letech trošku slepý. Je neuvěřitelné, že se něco takového stane,“ zvážněl Josef Jelínek, kamarád a spoluhráč Josefa Masopusta z národního týmu i Dukly.

Socha byla doplněna při příležitosti republikového finále 4. ročníku Poháru Josefa Masopusta studentů středních škol. O putovní trofej se utkají studenti šesti nejlepších škol, kteří prošli tříkolovým sítem turnajů.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme