Britský pianista smí vydat autobiografii, ve které popisuje své zneužívání v dětství

Známý britský klavírista James Rhodes má právo vydat autobiografii, ve které mluví o svém zneužívání v dětství. Jeho bývalá manželka se tomu soudní cestou snažila zabránit. Měla totiž pocit, že by kniha mohla způsobit vážnou újmu jejich 12letému synovi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Katalog výstavy i řadu upomínkových předmětů najdeme v prodejně Tate Modern, jedno z největších knihkupectví s uměleckou literaturou v Evropě.

Katalog výstavy i řadu upomínkových předmětů najdeme v prodejně Tate Modern, jedno z největších knihkupectví s uměleckou literaturou v Evropě. | Foto: Jaroslav Beránek

Podle Jamese Rhodese není pro oběti sexuálních deliktů a osoby, které to psychicky poznamenalo jako jeho, žádnou ostudou o svém údělu veřejně promluvit.

Známý pianista nepovažuje verdikt pěti soudců Nejvyššího soudu za své vítězství, nýbrž za vítězství svobody projevu.

Rhodes, jehož v šesti letech znásilnil boxerský trenér, smí vydat své paměti pod vlastním jménem už příští týden.

Životopis s názvem Instrumental má v Británii vyjít 28. května. Loni vytištění knihy zabránil soud, na nějž se obrátila Rhodesova exmanželka. Soud tehdy autorovi také zakázal veřejně o obsahu knihy mluvit, média o ní nesměla referovat.

K soudu přišli proslulého umělce, který byl drogově závislý a pokusil se taky o sebevraždu, podpořit jeho přátelé, včetně Benedikta Cumberbatche.

Slavný herec pro BBC řekl, že cítí po verdiktu velkou úlevu. Podle něj bylo šokující, že Rhodes se svým příkořím narážel na bariéru mlčení v dětství i v dospělosti, když chtěl o zažitých hrůzách promluvit.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme