Řidiče na cestě z Plzně do Prahy trápí dvě souběžné silniční opravy

Pevné nervy potřebují v těchto dnech řidiči při cestě mezi Plzní a Prahou. Kvůli opravám jim musí na dálnici D5 mezi 34. a 41. kilometrem stačit jen půlka dálnice. Motoristé proto ze zvyku sjíždějí na starou silnici. Dostávají se ale do pasti. V Cerhovicích je totiž ve stejnou dobu silnice taky rozkopaná. Obvykle hodinová cesta z Plzně do Prahy se tak může protáhnout i na několik hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolony před mostem v Holýšově

Kolony před mostem v Holýšově | Foto: Lukáš Milota | Zdroj: Český rozhlas

Starosta Cerhovic Petr Frei zvolený za nezávislé tvrdí, že před souběhem oprav dopředu varoval.

„Cerhovice v dostatečném předstihu argumentovaly, že se zde bude dělat splašková kanalizace včetně výstavby čistírny odpadních vod. A avizované opravy na dálnici nás omezí a my zase omezíme opravy na dálnici. Přesto ministerstvo dopravy opravy na dálnici povolilo a nás uvedlo jako místo náhradní dopravy,“ uvádí Frei.

Přehrát

00:00 / 00:00

O dopravních komplikacích na cestě z Plzně do Prahy natáčel Lukáš Milota

Podle ministerstva dopravy objížďka přes Cerhovice nebyla stanovena. Řidiči by proto měli zůstávat na dálnici. Oprava dálnice tak nemá přímo ovlivňovat provoz v rozkopaných Cerhovicích.

„V daném případě se jedná o uzavírku, která je konaná celá přímo na dálnici. To znamená, že my nepotřebujeme objízdnou trasu pro převedení provozu z dálnice nikam pryč. Proto jsme také přistoupili k tomu, že oprava proběhne. Počítali jsme s tím, že nebudeme zatěžovat průjezd obcí Cerhovice žádnou objízdnou trasou, aby se tam nevytvářely dopravní problémy,“ říká Ján Skovajsa z ministerstva dopravy.

Oprava dálnice mezi Cerhovicemi a Žebrákem skončí 31. května. Stavba kanalizace na průtahu Cerhovicemi má být hotová do konce června.

Lukáš Milota Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme