Británie přitvrdí v boji proti běžencům. Chce jim odebírat vydělané peníze

Peníze, které si v Británii vydělají ilegální přistěhovalci, by v budoucnu mohla nenávratně zabavit policie. Počítá s tím balíček nových opatření, který představil premiér David Cameron. Odhaduje se, že ve Spojeném království žije až 600 tisíc nelegálních imigrantů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Cameron

David Cameron | Zdroj: Reuters

Ilegální práce má být v Británii nově trestným činem. Nová norma se má vztahovat jak na přistěhovalce, kteří už na britskou půdu nezákonně vstoupili, tak na imigranty, kteří sice přijeli legálně, ale porušili pravidla svého pobytu.

Vláda doufá, že zabavování mezd ilegálním migrantům učiní z Británie méně přitažlivou zemi a ztíží běžencům ve Spojeném království pobývat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nelegálním imigrantům, kteří v Británii pracují načerno, bude moci policie zabavit mzdu. Počítá s tím vládní návrh. Více spolupracovník Jan Jůn

Podle ministryně vnitra Theresy Mayové teď může vláda konečně uskutečnit plány, jejichž realizaci v posledních letech bránil menší koaliční partner konzervativců.

David Cameron oznámil návrhy nových opatření právě v den, kdy statistika odhalila nejvyšší čistou migraci do Británie za posledních 10 let - 318 000 osob.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme