Colin Jackson dorazil do dějiště Zlaté tretry. Ostravský stadion nemohl poznat

Do Ostravy se pomalu začínají sjíždět atletické hvězdy. Důvodem je 54. ročník Zlaté tretry Ostrava, který se uskuteční v úterý. Jako první dorazil ambasador doprovodné Čokoládové tretry, bývalý dvojnásobný mistr světa a čtyřnásobný mistr Evropy na 110 metrů překážek Colin Jackson.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Colin Jackson se do Ostravy vrátil po 14 letech, zrekonstruovaný stadion se mu zamlouvá

Colin Jackson se do Ostravy vrátil po 14 letech, zrekonstruovaný stadion se mu zamlouvá | Zdroj: ČTK

Jackson se vrátil do Ostravy po čtrnácti letech. A tak není divu, že Městský stadion, který si prošel v posledních letech zásadní rekonstrukci, nepoznal.

„Tohle je fantastický stadion. Nepoznal bych to tady. Právě jsem se vrátil z Pekingu, z Ptačího hnízda, který je ikonickým a globálním obrovským stadionem. Tady je to mnohem menší, ale krásně uzavřené, myslím, že atleti si to tady užijí a budou s ním mít jen dobré zkušenosti,“ řekl bývalý britský atlet.

Přehrát

00:00 / 00:00

Colin Jackson prozradil, že na Zlaté tretře je nejvíce zvědavý na amerického sprintera Isaiaha Younga

Pro Jacskona bylo příjemným zjištěním, že ostravská dráha je i po rekonstrukci stadionu stejně rychlá jako v dobách, kdy na ní Dayron Robles zaběhl v roce 2007 šokující rekord právě na 110 překážek.

„Mám radost, že je tady silná skupina překážkářů z Evropy. Je tady několik mezinárodních hvězd. Tahle sezona začala trošku pomaleji, nejlepší výkon sezony je 13, 15, což není špatné, ale bůhvíjak dobrý čas to není. Během pár týdnů budeme svědky daleko rychlejších časů,“ myslí si Jackson.

Právě ambasador IAAF a také spolukomentátor britské BBC stále ještě drží platný evropský rekord na 110 m překážek a také nejlepší čas v historii této trati zaběhnutý na mistrovství světa.

Jamajčan Usain Bolt přijede do Ostravy na Zlatou tretru, poběží dvoustovku

Číst článek

V Ostravě ovšem tentokrát více těší na hladké sprinty, které budou zahrnovat i první start Usaina Bolta na evropské půdě od loňského srpna.

„Celý svět čeká na to, v jaké je formě. Ale já osobně jsem nejvíce zvědavý na Isiaha Younga, který teď hodně rychle běhá ve Spojených státech. Měl jsem možnost mluvit s jeho trenérem Dennisem Mitchellem a ten mi říkal, že Isiah Young tady mnoho lidí asi překvapí a třeba i Usaina. Tohle jméno si zapamatujte,“ dodal Jackson.

Zmíněného pětadvacetiletého Američana čeká v úterý zajímavý sprinterský dvojboj. Na dvoustovce poběží proti Usainu Boltovi a na stovce proti dalšímu hvězdnému Jamajčanovi Asafu Powellovi.

Colin Jackson si sám vyzkoušel trať na vítkovickém stadionu, na kterém se 26. května uskuteční 54. ročník Zlaté tretry | Foto: ČTK

Radim Sajbot, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme