Americký soud odročil jednání v případu Kevina Dahlgrena

Soud v americké Alexandrii odročil jednání v případu Kevina Dahlgrena. České úřady mladíka podezřívají ze čtyřnásobné vraždy a žádají jeho vydání do České republiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nebezpečný podezřelý Kevin Dahlgren

Nebezpečný podezřelý Kevin Dahlgren | Foto: Policie ČR

Soudce přesunul řízení z časových důvodů na 12. června, aby obžaloba i obhajoba mohly přednést soudu detailní argumenty.

Státní zástupce v krátké úvodní řeči vyzval k pokud možno rychlému rozhodnutí, aby české úřady mohly pokračovat ve vlastním řízení v případu čtyřnásobné vraždy, ze které podezírají Kevina Dahlgrena.

Obhájce naopak žádá více času, protože jde podle něj o složitý případ, který se dotýká i ústavních práv zadrženého.

S vraždou rodiny Harokovy se ani po dvou letech přátelé a sousedi nevyrovnali

Číst článek

Dahlgren, který je v americké vazbě už dva roky, byl u projednávání v soudní místnosti. Krátké slyšení sledoval klidně, oblečený do zelené vězeňské kombinézy.

Jednadvacetiletý Američan čelí v Česku podezření, že v květnu 2013 zavraždil v Brně - Ivanovicích čtyřčlennou rodinu své sestřenice, u které bydlel. Americká justice už v září 2013 rozhodla o možnosti jeho vydání do České republiky. Obhajoba nyní rozporuje legálnost jeho zadržení.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme