Telefony v call centru Českého rozhlasu zvedaly desítky známých osobností

Za 25 tisíc korun pořídíte třeba dvoje závodní kolečkové brusle, multifunkční kuchyňský robot, troje pěkné interiérové dveře nebo 6191 novorozeneckých jednorázových plen. Pokud ale žijete v Nepálu, můžete za 25 tisíc mít nový domek. Právě tyhle domky se ve dvou vesnicích zaplatí ze sbírky, kterou organizuje Český rozhlas. Na telefonáty dárců odpovídaly v call centru ČRo celý den známé osobnosti. Až do půlnoci lze posílat dárcovské SMS.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eliška Balzerová

Eliška Balzerová | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

Dárci se dnes ozývali i po telefonu a poslali nebo alespoň slíbili více než čtyři miliony korun. Co se za peníze pořídí, ochotně vysvětlovala jedna z VIP operátorek herečka Aňa Geislerová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na telefonáty v call centru ČRo odpovídali třeba herečky Aňa Geislerová, Eliška Balzerová nebo herec Zdeněk Svěrák

„Za peníze se budou stavět domečky. Doslova se tady píše, že budou stabilnější vůči rozmarům přírody,“ odpovídala herečka.

Nápad postavit domy z lehkého materiálu ocenil třeba pan Sláma, který přislíbil deset tisíc korun.

„Navíc jsem koukal, jak tam vymysleli ty stavby z bambusu, což je úplně ideální. Já sám jsem stavař a dovedu si představit, jak se v těch podmínkách těžko staví. Když tam mají takový úžasný materiál a dokážou ho využít, tak opravdu klobouk dolů,“ řekl pan Sláma.

Zbyla ale chvilka i na osobnější témata, jak je patrné z rozhovoru herečky Elišky Balzerové s jednou dárkyní. Ta herečce popřála také k narozeninám.

„Jste moc laskavá, děkuju vám. Třeba tam budeme zase jezdit a uvidíme rozzářené tváře Nepálců,“ děkovala Balzerová dárkyni.

Nakonec se k telefonické sbírce připojilo více než 1500 lidí a firem. Přispěly také děti ze čtvrté a páté třídy z Lovčic u Kyjova.

„Je nás celkem ve třídě 16 dětí, takže každý dá deset korun. Takže dohromady dáme 160 korun a paní učitelka připlatí ještě 140 korun, celkem vám tedy pošleme 300 korun,“ řekla Zuzana Poláčková za celou třídu.

Kasička bude v Českém rozhlase i zítra

Zítra je v Českém rozhlase na pražských Vinohradech Den otevřených dveří. Posluchačka, která se dovolala do call centra a chystá se přijít, se zajímala, jestli při té příležitosti může také přispět hotovostí.

„Ptám se, jestli ta průhledná kasička, do které se dneska vhazují penízky, bude ještě k použití zítra, tedy když dorazíme,“ zeptala se posluchačka.

Průhledná kasička bude opravdu v Českém rozhlase i zítra. První prohlídka začne v Římské ulici 13 v 9 hodin dopoledne, poslední je pak naplánována na 17 hodin.

Jitka Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme