Astma má Kulhavý pod kontrolou. Věří, že ho v Novém Městě nezklame technika

Olympijský vítěz závodu horských kol Jaroslav Kulhavý se pečlivě připravuje na první vrchol sezony. V Novém Městě na Moravě, kde dnes začne Světový pohár závodem žen do 23 let, už si vyzkoušel technicky náročnou trať a věří, že se nebudou opakovat jeho problémy z posledních dvou let.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Kulhavý trénuje na trati v Novém Městě na Moravě

Jaroslav Kulhavý trénuje na trati v Novém Městě na Moravě | Zdroj: ČTK

V roce 2013 dojel Jaroslav Kulhavý po těžkém pádu ve třetí desítce, loni dokonce po technických problémech ze závodu odstoupil a letos má tak o to větší motivaci vrátit se na domácím závodě mezi světovou elitu. Příprava mu letos vyšla velmi dobře, jen mu dělalo problémy suché, teplé jarní počasí.

„Dýchání, astma a alergii se mi podařilo dostat pod kontrolu, což byl v nejvyšších intenzitách největší problém,“ těší Jaroslava Kulhavého.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslavu Kulhavému se poslední ročníky SP v Novém Městě nevydařily, jeho přípravu sleduje reportér ČRo Jakub Marek

„Doufám, že se mi technické problémy, kterých mám spoustu, vyhnou a Světové poháry budou čistě o výkonnosti, že pojedu to, na co mám,“ naráží Jaroslav Kulhavý na problémy se spadlým řetězem na úterních Pražských schodech, kvůli kterým ze skvěle rozjetého závodu odstoupil.

A přestože má olympijský šampion chronické dýchací potíže - zítra by v Novém Městě na Moravě vyrazil na trať raději za sucha.

„Já si myslím, že pyly by mohly být pryč a teď už by to mohlo být dobrý. Uvidíme, co počasí. Jestli má pršet, tak doufám, že to bude průběžně před závodem, abychom si to nenajeli na suchu a aby se pak trať úplně nezměnila," přemýšlí český olympijský vítěz.

Zatím to podle předpovědí vypadá, že se přání Jaroslava Kulhavého splní. Na Vysočině má totiž pršet až do nedělního poledne, kdy budou do hlavního mužského závodu zbývat 2 hodiny a 15 minut. Už dnes v 16:30 začne program Světového poháru ženskou kategorií do 23 let.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme